Eşini ve 2 çocuğunu öldüren babaya 3 kez müeebbet   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (14:06)   Son Mesaj: 12-08-2010 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    12-08-2010

    Eşini ve 2 çocuğunu öldüren babaya 3 kez müeebbet

    Eşini ve 2 çocuğunu öldüren babaya 3 kez müeebbet


    Gaziosmanpaşa'da İlknur İslam ile 4 yaşındaki oğlu ve 1,5 yaşındaki kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Okan Çavdar, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

    Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Okan Çavdar ile ölen İlknur İslam'ın eşi Tahsin İslam ve annesi Neriman Tiftik katıldı.
    Söyleyecekleri sorulan Tahsin İslam ve Neriman Tiftik, eski beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

    Son sözü sorulan Okan Çavdar, ''Bu olayın içinde olduğum için pişmanım. Bu olayı yaptığımı kabul ediyorum. Her defasında kendini saf olarak gösteren Tahsin İslam'ın oyununa geldiğim için çok üzgünüm'' diye konuştu.

    Mahkeme heyeti, sanık Okan Çavdar'ı ''İlknur İslam (25) ile 4 yaşındaki oğlu Yusuf Batuhan İslam ve 1,5 yaşındaki kızı İnci Melek İslam'ı tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'' suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

    Çavdar'ı İlknur İslam'a yönelik ''yağmalama'' suçundan da 12 yıl hapis cezasına mahkum eden mahkeme heyeti, sanık lehine takdiri indirim nedeni bulunmadığından cezalarında TCK'nın 62. maddesinin uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İlknur İslam ile Tahsin İslam çiftinin Kazım Karabekir Mahallesi 866 Sokak'taki bir binada ikamet ettikleri, sanık Okan Çavdar'ın da alt kat komşularının kardeşi olduğu ve tanıştıkları anlatılıyordu.

    Okan Çavdar'ın 28 Aralık 2008 tarihinde su isteme bahanesiyle İlknur İslam'ın evine girdiği, bir süre oturup meşrubat içtikleri ve konuştukları, İlknur İslam'ın meşrubat bardağını mutfağa götürdüğü sırada bıçağını çıkaran sanığın para talep ettiği belirtilen iddianamede, sanığın İlknur İslam'ı evde para olmadığını söylemesi üzerine bıçakladığı, olayı gören çocukları da bıçaklayarak öldürdüğü kaydediliyordu.

    Sanığın evden ayrılmasından sonra sürünerek apartman kapısına kadar giden İlknur İslam'ın hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamadığı belirtilen iddianamede, sanığın olay yerindeki bardakta parmak izinin, sigara izmaritinde de DNA'sının tespit edildiği ifade ediliyordu.




    Eşini ve 2 çocuğunu öldüren babaya 3 kez müeebbet Yorumları