Başkomiserin parmağının koparılması davasında iki tahliye   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (14:04)   Son Mesaj: 12-08-2010 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    12-08-2010

    Başkomiserin parmağının koparılması davasında iki tahliye

    Başkomiserin parmağının koparılması davasında iki tahliye


    Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı özel bir hastanenin açılışı yakınında DHKP/C terör örgütü adına gerçekleştirilen eylemde bir başkomiserin parmağının ısırılarak koparılması olayıyla ilgili görülen duruşmada 2 tahliye kararı çıktı.

    Davada başkomiserin parmağını ısırdığı ileri sürülen Ali Ekber Kalender'in de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında 6,5 ila 37,5 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
    İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Ali Ekber Kalender, Celal Önkoyun ve Sezgin Dereli ile tutuksuz sanık Murat Sur hazır bulundu. İki sanık ise duruşmaya katılmadı.

    Olay tarihinde parmağının koptuğunu iddia eden Başkomiser Turan Çelik, açılış yapılması beklendiği sırada gösteri yapıldığını, uyarılmalarına rağmen grubun dağılmadığını söyledi. Amirlerinin verdiği talimat üzerine göstericileri gözaltına almaya başladıklarını belirten Çelik, "Ancak bize mukavemet ettiler bunun üzerine bizde zor kullanarak arabaya bindirdik. Bu sırada bir tanesi parmağımı ısırdı sonra doktora gittim. Olayı yapanı kameralardan tespit ettik." dedi.

    Parmağını ısıran kişinin duruşma salonundaki sanıklar arasında yer aldığını belirten Turan Çelik, sanık Ali Ekber Kalender'i eliyle gösterdi. Çelik, "Şikayetçiyim, davaya katılmak istemiyorum." diye konuştu.

    Tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Nuri Yenikaya, olay tarihinde polis olarak görevli olduğunu, Başbakan tarafından bir hastanenin açılışının yapılacağını söyledi. Bu sırada bir grubun yolu kestiğini ve pankart açtığını belirten Yenikaya, "Gruba amirlerimiz 'müdahele edin' dediler. Şahıslar direnince zorla yakaladık. Bu esnada sanıklardan birisi Turan Çelik'in parmağını ısırdı." dedi. Yenikaya, sanığın parmağı ısırdıktan sonra yere tükürdüğünü söyledi.

    Duruşma sonunda sanıkların tahliye talebinde bulunmalarının ardından mahkeme heyeti, Celal Önkoyun ve Sezgin Dereli'nin mevcut delil durumunu göz önününde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Sanık Ali Ekber Kalender'in tutukluluk halinin devamına da karar verilen duruşma 25 Şubat 2011 tarihine ertelendi.




    Başkomiserin parmağının koparılması davasında iki tahliye Yorumları