Ölümlü apandisit ameliyatında doktor yargılanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (13:07)   Son Mesaj: 12-08-2010 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    12-08-2010

    Ölümlü apandisit ameliyatında doktor yargılanıyor

    Ölümlü apandisit ameliyatında doktor yargılanıyor


    Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, apandisit ameliyatı sırasında kalın bağırsağına zarar verilmesi sonucunda vücuduna enfeksiyon yayıldığı iddia edilen ve tedavi gördüğü hastanede 11 Mayıs 2009 tarihinde yaşamını yitiren 13 yaşındaki kızın, doktoru aleyhine açılan dava sürüyor.

    Orhangazi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Orhangazi Devlet Hastanesi'nde Sevecen Ercan Polat'ın ameliyatını gerçekleştiren sanık operatör doktor Murat S'nin katılmadığı davanın ikinci duruşmasında, hemşire Gamze G. hazır bulundu.
    Ameliyat sırasında hemşirelik yapan Gamze G, ifadesinde Dr. Murat S'ye malzeme vermekle görevli olduğu için ameliyatı göremediğini söyledi. Mahkeme başkanının, daha önce aile tarafından ''küçük kızın yumurtalıklarına müdahale edildiği'' iddiasını hatırlatması üzerine Gamze G, ''Yumurtalıklara herhangi bir müdahale yapılmadı'' dedi.

    Mahkeme Başkanı daha sonra, ameliyatta görev alan diğer tanıkların da dinlenmesi için duruşmayı 10 Şubat 2011 tarihine erteledi.

    Duruşmanın ardından tanık Gamze G'nin ifadesine tepki gösteren küçük kızın annesi Sibel Polat, tanığın ameliyatı göremediğini söylediğini hatırlatarak, ''Ameliyatı görmediğini söylüyor, nasıl oluyor da yumurtalıklara müdahale yapılmadığı şeklinde net bir ifade veriyor. Buna anlam veremedik'' dedi.




    Ölümlü apandisit ameliyatında doktor yargılanıyor Yorumları