Devrimci Karargâh sanığı, flash belleği kabul etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (13:08)   Son Mesaj: 12-08-2010 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    12-08-2010

    Devrimci Karargâh sanığı, flash belleği kabul etti

    Devrimci Karargâh sanığı, flash belleği kabul etti


    Devrimci Karargah davasının tutuklu sanıklarından örgüt lideri olduğu ileri sürülen Ulaş Erdoğan, kanlı eylem planlarının yer aldığı flash belleğin kendisinde olduğunu kabul etti.

    BÜŞRA ERDAL'ın haberi
    Devrimci Karargah davasının üçüncü duruşması dün yapıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan üçüncü duruşmaya 8'i tutuklu 20 sanık katıldı. Daha önceki duruşmada konuşmayan tutuklu sanıklar Cemal Bozkurt, Fatih Aydın ve Özgür Dinçer açıklamalar yaptı. Esasa ilişkin savunma yapmayacağını belirten üç sanıktan Cemal Bozkurt ve Fatih Aydın, KCK davası sanıklarına ve Taksim'de canlı bomba eylemi yapan Vedat Acar'a selam gönderdi. Bozkurt, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'yı "işkenceci polis" olarak bildiğini söyledi.

    İkinci iddianamenin bir numaralı sanığı Ulaş Erdoğan, bir buçuk yıldır üzerinden provokasyon sürdürüldüğünü iddia etti. Sosyalist görüşe sahip olduğunu, ancak Devrimci Karargah yöneticisi ya da üyesi olmadığını söyleyen Erdoğan, '14 aydır şov yapılıyor ben de şov yapacağım.' diyerek ek savunma yaptı. Devrimci Karargah ana davasında örgüt liderliği ile suçlanan tutuklu sanık Ulaş Erdoğan'dan ilginç açıklamalar geldi. Erdoğan, örgütün eylem planlarının yer aldığı flash belleğin kendisine ait olduğunu doğruladı.

    Erdoğan, "Flash bellek, Avrupa'dan posta ile geldi. Eylem talimatı vardı. Bana uymaz. Geri gönderecektim. İçindekileri ben yazmadım. Sorumluluğu bana yükleyemezsiniz. Yazan e-posta adresleri de bana ait değil." dedi. Erdoğan, belleği gönderen ve Devrimci Karargah örgütünün Avrupa temsilcisi olduğu iddia edilen Serdar Kaya'nın, babasının arkadaşı olduğunu savundu. Ancak kendisine yönelik suçlamaları kabul etmedi. Erdoğan, "Bu eylemleri yapacak olsam feriştahı beni durduramaz. Ben Kafkasya'da 4 yıl savaştım. Ege'de gemileri yakmak, arabaları ateşe tutuşturmak benim bir günümü almaz." dedi. Duruşma ertelendi.

    ZAMAN




    Devrimci Karargâh sanığı, flash belleği kabul etti Yorumları