Haberal'ı bir doktorun imzası kurtarmış   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (09:54)   Son Mesaj: 12-08-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    12-08-2010

    Haberal'ı bir doktorun imzası kurtarmış

    Haberal'ı bir doktorun imzası kurtarmış


    Haberal’ın taburcu raporunun saklanmasına kılıf aranırken, skandal üstüne skandala imza atıldı. Beş doktırun imzası olan Haberal'ın taburcu edilmesi raporunu bir doktor, bir yıl sonra üst raporla geçersiz kılmış!

    Lütfi Kaplan'ın haberi

    Ergenekon sanığı Mehmet Haberal"ın bir yıl boyunca mahkemeden saklanan "taburcu raporu" skandalı hergeçen gün biraz daha büyüyor. Haberal"ın kendisini tahliye etmeyen hakimlere açtığı son davada yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Rapor saklama skandalının ortaya çıkmasının ardından 5 kişilik heyetin verdiği "taburcu raporu"ndan tam bir yıl sonra tek doktor "o rapor geçersiz" raporu vermiş. Bu da mahkemeye "neden saklandı"nın cevabı olarak gönderilmiş.
    YARGITAY"DA HAKİMLERLE İLGİLİ 15 DAVA GÖRÜLDÜ

    Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ilk derece mahkemesi sıfatıyla, dün Ergenekon sanıkları haklarında tutuklama ve tahliye taleplerine kararı veren hakimlerle ilgili 15 ayrı davaya baktı. Bu davalardan 11 tanesi Mehmet Haberal"ın açtığı davalardan oluştu. Haberal"ın İstanbul özel yetkili hakimleri Resul Çakır, Yakup Hakan Günay, Rüstem Eryılmaz hakkında ayrı ayrı açtığı dava duruşmalarında ilginç bir gelişme yaşandı.

    ERGENEKON MAHKEMESİ"NE 6 EKLİ YAZI GİTMİŞ

    Haberal"ın avukatı Ömer Güntay, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyelerine, İ.Ü.. Kardiyoloji Enstitüsü"nün Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderdiği Haberal"ın saklanan sağlık raporuyla ilgili bir yazıyı gösterdi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız imzasıyla İ.Ü. Rektörlüğü"ne gönderilen, rektörlüğün de mahkemeye gönderdiği 1 Ekim 2010 tarih ve "B30.2.İST.051.0000" sayılı ve 6 adet eki bulunan yazı çok ilginç bir skandalı daha ortaya çıkardı.

    MAHKEME SORUNCA KILIF ARANDI

    5 doktorun imzasını taşıyan 16 Ekim 2009 tarihli raporun neden gizlendiğine kılıf, mahkeme "o rapor nerede?" diye sorunca hazırlanmış. Taburcu raporundan tam bir yıl sonra 30 Eylül 2010 günü, Prof. Dr. Sezer Karcıer, 5 kişilik heyetin verdiği "taburcu" raporunun geçersiz olduğuna yönelik bir rapor hazırlamış.

    HEYET Mİ YOKSA TEK DOKTOR MU?

    Karcıer imzalı raporda "16 Ekim 2009 tarihli raporunun ardından, hastanın şikayetlerinin artması ve ilaçların yan etkisiyle 15 gün sonra 1 Kasım 2009 günü Prof. Cengiz Çeliker tarafından yatarak tedavisine yönelik rapor verildiği" anlatılıyor. Ve raporda "Heyet raporunun hiçbir zaman işleme konulmadığı ve hiçbir geçerliliğinin bulunmadığı" öne sürülüyor.





    Niye sayı numarası verildi 5 doktor niye imza attı?

    - 1 yıl boyunca saklanan raporu İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü"nün kılıf uydurma çabası ve mahkemeye gönderilen yazılar beraberinde birçok soruyu da getirdi.

    - 16 Ekim 2009 tarihli rapor, iddia edildiği gibi "rapor taslağı" ise Anabilim Dalı Başkanı Prof. Zerrin Yiğit, Prof. Cengiz Çeliker, Prof. Vedat Sansoy, Prof. .Tevfik Gürmen ve Doç. Cengizhan Türkoğlu o raporu neden imzaladılar.

    - O rapor "geçersiz" ise, "Sayı: 571" sayı numarası neden verildi?

    - 16 Ekim"de heyet tarafından "taburcu" raporu verilmesine rağmen, Haberal

    15 gün boyunca 1 Kasım 2009 tarihine kadar hastanede neden tutuldu?

    - 15 gün önce "taburcu raporu" veren heyette yer alan Prof. Çeliker 15 gün sonra nasıl "yatarak tedavi" raporu verdi.

    - Sağlık Kurulu Heyeti"nin verdiği bir rapor, tek doktorun vereceği raporla geçersiz hale getirilebilir mi?

    Yargıtay"dan "hata yaptık" itirafı geldi

    - Yargıtay 4. Hukuk Dairesi"ndeki dünkü 15 ayrı dava ile ilgili duruşmalara Daire Başkanı Mustafa Kıcalıoğlu"nun itirafı damga vurdu. 9 hakimi Haberal dosyasının aslını görmeden tazminata mahkum eden, karardan sonra skandal ortaya çıkınca dosyayı İstanbul"dan isteyen, ancak onu da yanlış mahkemeden yanlış sayı numarasıyla isteyen 4. Hukuk"un Başkanı Kıcalıoğlu, Haberal dosyası diye Cumhuriyete atılan bombalarla ilgil davaların dosyasını istemelerini "Biz ilk derece mahkemesi olmadığımız için böyle hatalar oluyor" itirafında bulundu.

    "Sağlık" artık gerekçe değil

    - Dünkü durumada Mehmet Haberal"ın avukatı Serdar Özersin, Haberal"ın tutukluluğuna karşı yaptıkları itirazı "sağlık gerekçesiyle" yapmadıklarını, sağlık gerekçesinin uğranılan zararın sonucu olduğunu öne sürdü. Ancak, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Haberal"ın tahliye başvurularını inceleyip "ret" kararı veren 9 hakimi "Sağlık raporlarına rağmen neden tahliye etmediniz" gereçkesiyle tazminat ödemeye mahkum etmişti. Bu tavır değişikliğinde 1 yıl saklanan sağlık raporunun ortaya çıkmasının etkisi olduğu belirtiliyor.

    Sanığı vekil yap hapisten kurtar planı

    - Yargıtay 4.Hukuk Dairesi"ndeki duruşmalarda, hakimler başta olmak üzere devlet memurlarına doğrudan tazminat davası açılmamasını öngören torba yasa üzerinde tartışmalar da yaşandı. Doğu Perinçek ve ailesinin Ergenekon Hakimlerinden Hasan Hüseyin Özese"ye açtığı tazminat davası duruşmasında, Perinçek"in avukatı ve Ergenekon şüphelisi Mehmet Cengiz "Yargının verdiği karar, yasa ile yok sayılmaya çalışılıyor" dedi. Bunun üzerine söz alan Özese"nin avukatı Sadrettin Haşılıoğlu "Ona bakarsanız bazı sanıkların da milletvekili yapılarak ceza almaktan kurtarılacağı konuşuluyor" karşılığını verdi.

    Star




    Haberal'ı bir doktorun imzası kurtarmış Yorumları