Ahmet Türk'ten 'sivil polis' iddialarına cevap   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-08-2010 (01:34)   Son Mesaj: 12-08-2010 (01:34)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    12-08-2010

    Ahmet Türk'ten 'sivil polis' iddialarına cevap

    Ahmet Türk'ten 'sivil polis' iddialarına cevap


    Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, "Birileri ortaya çıkıp Demokratik Toplum Kongresi işte polis gücü oluşturacak, özel ordu oluşturacak diyor. Böyle bir düşüncemiz yok" dedi.

    Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Şırnak Barosu Sosyal Tesisleri'ndeki akşam yemeğinde Cizre sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya geldi. Ahmet Türk burada yaptığı konuşmada, toplumsal muhalefet ve halkın uzun süreli mücadelesi sonucunda Türkiye'de yeni tartışmaların ortaya çıktığını ve bu tartışmalar sonucunda çok ciddi görünmese de bir refleksin, bir değişimin olduğunu belirterek, "Bizim istediğimiz bütün acılardan sonra bu çözümün diyalogla sağlanması ve sorunla müzakere süreci başlatılmasıdır" dedi.
    Demokratik Toplum Kongresi olarak anadilde eğitim konusunda tedbirler almaları gerektiğini söyleyen Türk, "Çünkü bir dilin unutulması o dilin, o kültürün yok olması anlamına gelir" diye konuştu. Ahmet Türk, "Birileri ortaya çıkıp Demokratik Toplum Kongresi işte polis gücü oluşturacak, özel ordu oluşturacak. Biz sivil bir alan istediğimizi, sivil bir alanı oluşturduğumuzu ve halkımızın kendilerini ortaya koymaya yönelik bir arayış içinde olduğumuzu söylüyoruz. Demokratik özerklikten söz ediyoruz.

    Bu yıllardan beridir savunduğumuz bir çözüm, bugün de ortaya çıkmış değil. Çünkü biz biliyoruz ki günümüz dünyasında yerindelik ilkesi geçerlidir. Yerinde yönetim yani. Yönetime katılma, sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda halkımızın yönetime katılması ve kendini yönetmesi gerektiğini olarak değerlendirmekteyiz. Bu kadar sivilleşmeyi, demokratikleşmeyi, demokrasi kültürünü geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmaları manuküle ederek farklı noktalara çekerek, Türkiye'de Türk ve Kürt halklarını karşı karşıya getirmeye yönelik bir manukülasyonun yapıldığını görüyoruz" dedi.

    Halka rağmen halk adına siyasetin doğru bir siyaset olmadığını söyleyen Türk, "Ama siyasetimizi bütünleştirmeye yönelik de bir çabanın oluşması gerekmektedir. Demokratik Toplum Kongresi'nin her düşüncenin, her farklı rengin, her farklı kimliğin, bizim gibi düşünmeyenlerin de yer alması gereken ve bize öneriler, eleştiriler ve birlikte iş yapabilen bir yere kavuşmasını istiyoruz. Bu nedenle çok farklı düşünen insanlarla biraraya gelmemiz bu kongrenin de, halkımızın da daha da olgunlaşmasını beraberinde getirir. Benim istediğim olmuyor diye ön bir yargı ile halk gündeminden uzaklaşmak toplumun değil, günümüzün siyasetine de, beklentilerine de denk düşen bir problemdir" ifadelerini kullandı.

    Bugün istemese de Türkiye'nin çözümü tartıştığını kaydeden Türk, "Devlet niye bunu tartışıyorsunuz diyemiyor. Ama burada bazı arkadaşlarımız ve STK örgütlerimiz tartışmadan çekinerek veya tartışmak istemediğini ifade ederek halkımızın içine katılmıyorsa, halkımızla bütünleşmiyorsa biz kendimizi gözden geçireceğiz. Ama onlar da kendilerini, biraz kendini gözden geçirsin diyoruz" dedi.

    Türk'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak geç saatlere kadar sürdü.




    Ahmet Türk'ten 'sivil polis' iddialarına cevap Yorumları