'ABD uşağı' diyenlere Arınç'tan sert cevap   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (00:56)   Son Mesaj: 12-08-2010 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 690  

    12-08-2010

    'ABD uşağı' diyenlere Arınç'tan sert cevap

    'ABD uşağı' diyenlere Arınç'tan sert cevap


    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Wikileaks internet sitesinde yazılanların, kendilerini ''Amerikan uşağı'' olmakla suçlayanlara büyük bir şamar olduğunu belirtirken ABD'li diplomatlara da yüklendi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Wikileaks internet sitesinde yazılanların, kendilerini ''Amerikan uşağı'' olmakla suçlayanlara büyük bir şamar olduğunu belirterek, ''Şahsiyetimiz konusunda Amerikalı bazı diplomatların densizliklerine elbette rıza gösterecek değiliz'' dedi.
    Görevi kötüye kullanma suçlarına ceza indirimi öngören yasa teklifinin tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Arınç, Wikileaks belgelerinde kendisiyle ilgili hem bir benzetme hem de yaptığı işlere yönelik bazı konuların yer aldığını söyledi. Arınç, konu ortaya atıldığında Uganda'da olduğunu, döndükten sonra bazı gazetelere açıklamalar yaptığını belirtti.

    Arınç, şöyle devam etti:

    ''Yazılan çizilen şeylerin bizi Amerikan uşağı olmakla, işbirlikçi olmakla suçlayanlara büyük bir şamar olduğu kanaatindeyim. Bizim şahsiyetimiz konusunda Amerikalı bazı diplomatların densizliklerine elbette rıza gösterecek değiliz. Ama düşünün ki, 250 bin belge içinde sadece Türkiye'nin değil pek çok ülkenin siyasetçileri konusunda terbiyesizce, aptalca bazı tanımlamalar var. Bunları şiddetle reddederiz. Biz bunlara bakarak yolumuzu tayin etmedik. Benim 1 Mart tezkeresindeki tutumum sebebiyle zamanın büyükelçisinin 'bütün fitne bu adamdan çıkıyor, bununla uyumlu çalışılamaz' demesini, şeref madalyası olarak görüyorum. Bir milletvekiline Tayyip Erdoğan'ın bilmem nesi gibi hitap edilmesinden en az benim kadar sizin de utanacağınızı düşündüğüm için, bunu söz konusu etmemiştim. Sizler veya herhangi bir siyasetçi hakkında böyle büyük bir terbiyesizlik yapılsaydı ondan önce ben kendim ortaya çıkardım. Cevaplarını verdik, veriyoruz. Bu konuda el birliği yapalım. Amerika'nın bazı ülkelerde niçin sevilmediğini araştıranlar, bu diplomatların yaptıkları aptallıkları da göz önüne alsınlar, ondan sonra araştırmalarını daha bilimsel yapsınlar.''

    -TRT SINAVININ İPTALİ-

    Arınç, TRT'de yapım ve yayın sorumlusu alımına ilişkin sınavın iptaline ilişkin bir soruyu yanıtlarken de sınavı ÖSYM'ye yaptırmak istediklerini, ancak ÖSYM'nin mazeret beyan ederek sınavı yapamayacağını bildirdiğini söyledi. Gazi Üniversitesine sınavın yapılmasını teklif ettiklerini ve kabul edildiğini belirten Arınç, üniversitenin, yazılı bildirime rağmen, konulara göre soru oranlarını yanlış sorduğunu bildirdi.

    Arınç, ''Biz kendimiz bunu tespit ettik. Bunun yanlış olacağına kanaat getirerek sınavın yeniden yapılmasına karar verdik. Ayın 18'inde, gösterdiğimiz ölçüler içerisinde yeni bir sınav yapılacak. Yanlışa bizim katkımızın olduğunu düşünmüyorum. Çünkü farkına varan da biziz, sınavın hangi ölçüler içinde yapılacağını gösteren de biziz. Gazi Üniversitesi bu işi yanlış yapmıştır. Kendilerine bu işin sorumluluğu da gösterilmiştir. TRT'nin şaibesiz sınav yapması doğaldır. Bu konuda çalışıyoruz'' diye konuştu.

    Yasanın tümü üzerinde şahsı adına söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, teklifi ''yüz karası'' olarak nitelendirerek, ''hırsızlık yapan, devleti soyan kamu görevlileri ile belediye başkanları'' için değişikliğin yapıldığını öne sürdü. Genç, ''Aklı yerinde olan insanlar böyle bir şeye tevessül etmez'' dedi.

    Şahsı adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, yürürlükteki maddenin uygulamada ''torba olarak'' kullanıldığını, hakimlere geniş bir takdir yetkisi verdiğini, sınırlarının çizilmediğini söyledi.

    Bozdağ, ''Hukuk devletlerinde böyle madde olmaz. Yolsuzlukla da irtibatı yoktur. Yolsuzluk konusu ayrı maddelerde zaten düzenlenmiştir'' dedi.

    Teklifin af getirmediğini, kimsenin cezadan kurtulmadığını ifade eden Bozdağ, maddede öngörülen cezanın teklif ile ceza adalet sistemine uygun hale getirildiğini, kimsenin himaye edilmediğini söyledi.

    Konuşmaların ardından teklifin maddelerine geçilmesi kabul edildi.

    Teklifin birinci maddesi üzerinde CHP Grubu adına söz alan Ordu Milletvekili Rahmi Güner, teklifin halkın isteğiyle değil, halkın sırtından menfaat sağlayanların, kamuyu zarara uğratanların isteğiyle değiştirilmek istendiğini ileri sürerek, ''Kanun bu şekliyle geçerse cezanın caydırıcılığı kalmaz'' dedi.

    TBMM Başkanvekili Meral Akşener, bugünkü çalışma süresinin dolması nedeniyle yarın saat 13.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.




    'ABD uşağı' diyenlere Arınç'tan sert cevap Yorumları