CHP'nin öğrenci önergesine ret   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-07-2010 (19:57)   Son Mesaj: 12-07-2010 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    12-07-2010

    CHP'nin öğrenci önergesine ret

    CHP'nin öğrenci önergesine ret


    CHP Grubunun, ''üniversitelerin ve öğrencilerin sorunlarının araştırılması'' için verilen önergelerin bugün görüşülmesi istemi TBMM Genel Kurulunda kabul edilmedi.

    CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, üniversitelerdeki sorunun bugüne kadar ''türbanlı öğrencilerin üniversiteye girip girememesi'' olarak gösterildiğini ve tartışıldığını öne sürdü.
    Türban takmayan öğrencilerin de sorunlarının bulunduğunu belirten Öztürk, üniversitelerin ise mali ve idari özerklik sorunlarının mevcut olduğunu kaydetti.

    Protestoda bulunan öğrencilere yönelik polis müdahalesine değinen Öztürk, ''üniversitelerdeki faşizan uygulamalara seyirci kalınamayacağını'' ifade etti.

    Öğrencilerin siyaset yapma hakkının iktidar tarafından engellendiğini iddia eden Öztürk, İstanbul'da protestocu öğrencilere polis müdahalesine ilişkin gazete kupürlerini gösterdi. Öztürk, ''Bu, sizin yüreğinizi sızlatmıyor mu? Bu utanılacak bir tablodur. Bu öğrencilerin elinde molotofkokteyli mi var? Polis, bu yetkiyi kimden alıyor? Onlara da bir fiske vurulmasını istemiyoruz ama bu öğrenciler türbanlı olsaydı polis üstlerine böylesine saldırabilir miydi?'' diye konuştu.

    İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın istifasını isteyen Öztürk, etmemesi durumunda İçişleri Bakanı tarafından görevden alınıp alınmayacağını sordu.

    BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, bütün dikta iktidarların gençlerden korktuklarını belirterek, ''AKP de gençlerden korkuyor'' dedi.

    Halis, protestocu öğrencilere karşı orantısız güç kullanıldığını ifade etti.

    MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, öğrencilere orantısız güç kullanılarak, yerlerde sürüklendiklerini kaydederek, saldırgan tutum ve davranışların yarınki nesilleri toplum dışına iterek, militanlaştıracağını belirtti.

    Anayasaya göre, izin almadan gösteri yapma hakkının bulunduğunu anımsatan Akkuş, ''Polis, düşman askerine saldırtılır gibi öğrencilere saldırtılmıştır'' diye konuştu.

    Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, üniversitelerde akademik, mali ve idari özerkliğin yanında olduklarını söyledi.

    İsteyen her öğrenciye burs ve kredi verildiğini, yurt taleplerinin yüzde 75'inin karşılandığını anlatan Özden, öğrencilerin kötü muameleye maruz kalmasına gönüllerinin razı olmadığını ifade etti. Özden, olaylarda polislerin ihmali ve kastının olup olmadığının araştırıldığını dile getirdi.

    Konuşmaların ardından CHP'nin gündeme ilişkin önerisi kabul edilmedi.




    CHP'nin öğrenci önergesine ret Yorumları