Döner bıçaklı gasp davasında karar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-07-2010 (17:07)   Son Mesaj: 12-07-2010 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 406  

    12-07-2010

    Döner bıçaklı gasp davasında karar

    Döner bıçaklı gasp davasında karar


    Diyarbakır'da kız arkadaşıyla otomobilde sohbet eden kişiyi döner bıçaklarıyla gasbettiği gerekçesiyle yargılanan 3 kişi, 16 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 2007 yılında kız arkadaşı A.O. ile otomobilde sohbet eden A.O'yu döner bıçaklarıyla gasbettikleri, kız arkadaşı A.O'yu da bir süre alıkoydukları için haklarında dava açılan tutuklu sanıklar R.T, M.A. ve S.E. ile ilgili karar duruşması 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.
    Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, olay anında mağdur A.O'nun bir fırsatını bularak sanıkların elinden kaçmayı başardığı ancak kız arkadaşı A.O'nun olay yerinde kaldığını belirtti.

    Savcı, sanıkların A.O'nun çantasından cep telefonunu alıp kolundan tutarak bir süre yürüttüklerini ve helikopter sesi duyunca ''Kaçan erkek arkadaşı bizi polise şikayet etti'' düşüncesiyle genç kızı bıraktıklarını belirtti.

    Sanıklar, son savunmalarında, suçlamaları reddetti.

    Mahkeme heyeti, sanıkları ''gasp'' ve ''hürriyeti tahdit'' suçlarından 16 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.




    Döner bıçaklı gasp davasında karar Yorumları