Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert çıktı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-07-2010 (14:38)   Son Mesaj: 12-07-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    12-07-2010

    Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert çıktı!

    Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert çıktı!


    Kılıçdaroğlu öğrencilere müdahaleyi eleştirdi.
    'Meclise hırsız girer, hayali ihracatçı vekil olur naylon faturacı bakan olur öğrenci giremez'
    dedi. Erdoğan'ın parayı bağışlayacağım dediği CHP'nin kirli paraya ihtiyacı yok' dedi CANLI


    Konuşmasından başlıklar şöyle:
    Komisyona gelen yasalar geldiği gibi geçerse Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkar. Hukukun üstünlüğünü savunacaksak bu tür tartışmaların gereği yoktur.

    Geçen hafta engelliller haftası ve kadına seçme hakkı verilmesinin yıldönümü idi. Kadına seçme seçilme hakkını veren CHP'dir. Bu konudaki mücadeleyi sürdürecek de CHP'dir. Devrimcilerin CHP'lilerin Türkiye'nin çağ atlaması için bu yasa çıkarıldı. Aradan 76 yıl geçti 4 milyon kadın okuma yazma bilmiyor. Bu faturayı kadınlarımız kime seçmek durumundadır. Antalya Kepez'de kadınlarla bir arada olduk. Bir kadın çıktı biz gidiyoruz seçme hakkı kullanıyoruz seçilme hakkı tanınmıyor diyor. Bu konuda ciddi davranan parti CHP'dir. En azından kadın kotası var.

    Bugün üzülerek ifade edelim 81 ilin valisi için 1 kadın bile yok 437 yardımcı var 10'u kadın. 800 küsür kaymakamdan yine doğru düzgün vali yok. Evi yöneten kadın ülkeyi mi yönetemeyecek. Binlerce kadın dövülüyor. İşten atılıyor. Kadınlara bir görev düşüyor. Hak verilmez alınır diye. Bunun için mücadele edeceksiniz. Taleplerini birlikte seslendirsinler. CHP kadınların her eyleminde destek olacak. CHP birinci devrimi yaptı ikincisini de yapacağız aile sigortasını getirip kadını onurlu hale getireceğiz. Aile sigortası sözünü unutmayın. Kadını güçlü hale getirmek boynumuzun borcu.

    Geçen hafta engelliler haftası da var. Genel Merkez'de federasyon başkanlarını topladık. Onlara yeni evinize hoşgeldiniz dedik. Biz toplumun her kesimini kucaklamak zorundayız dedik.

    Bazı sorunlar ortak paydamız. Demokrasi, hukuk, kadın erkek eşitliği gibi... Bunun dışında engellilere ait sorunlar da var onları da çözeceğiz. Unutmayın biz sorunların çözüm adresiyiz.

    Biz insanımızın mutlu olmasını istiyoruz. Engelliler bulundukları kentlerde rahat yaşayamıyorlar. 9 milyon engelli var. Kentler engelliler için ciddi engel durumunda. Bizler de her an engelli olabiliriz. Anayasamız pozitif ayrımcılık getirmiş. Engellilerin hayata intibakı için devlet tedbir alır.

    Ankara'da geziyorsunuz ama binlerce engelli gezemiyor. Bir de başbakanın hazırladığı genelge var. Sadece bununla mı sınırlı olayımız. Belli sayıda engellinin çalışma zorunluluğu var.

    Cezası da var. Mecbur olan da uygulamayan da kamu. Milyonlarca engelli var bunların gereği yerine getirilmiyor.

    Sorunlu olan kesim çok. Bu ara bir grubun sorunu var ki çok acil. Bunlar umutla kışı geçirirler iyi ürün için çalışırlar. Narenciye üreticisi için çıkan tablo hoş değil.

    Bunların sayısı 35 bin. 800 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirip geçen yıl ülkeye de kazandırdılar. Narenciye fiyatları 15-40 kuruş arasında. Bunların beklemeye hakkı yok.

    Üreticileri destekleyen yasa var. Finansmanın da nasıl yapılacağı var. Bütçe ve bütçe dışı kaynaklardan finanse edilecek. Bugüne kadar bu madde yerine gelmedi.

    Sizin hakkınız var üreticilere bu madde uygulanmıyor. Bu konuda Tarım Bakanlığı'na dava açın biz size destek vereceğiz.

    Geçen hafta bir travma yaşadık. Başbakan'a derdini anlatmak isteyen gençler yürüyüş yapıyorlar. Zarar vermiyorlar. Coplar gazlar eskik olan bir tank top tüfek.

    O genç kızın polis copları altında tekme tokat dövülmesini dünyaya nasıl anlatacak. Bizim bildiğimiz siyasetçi eleştiriye açıktır. Toplumun tepkisini öğrenir. Başbakan eleştirilemez.

    Sayın başbakan sen kimsin ki eleştirilemez noktaya kendini oturtuyorsun. Herkes anayasada gösteri ve yürüyüş hakkını kullanabilir. Burada üstünlerin hukuku var. Recep Bey'in yaptığına da demokrasi diyorlar. Coplu demokrasi deseler daha iyi. Meclisten öğrenciyi almıyorlar.

    Ama hırsızlık yapsa, hayali ihracat yapsa vekil olur. Sorun yok. Naylon fatura düzenlese bir de bakan olur. ne yapmış gençler Allah aşkına.

    Geçen günlerde bir dava ile yaşananları gördük. Zaman aşımına uğradı. 6 yılda gitti dosya. Avukatlar itiraz etti. Ama dava zaman aşımına uğradı. Vicdan diyen kavram bunlarda yok mu?

    Wikileaks ile ilgili olarak açıklama yaptı Başbakan, açıklama yaptı. Bizi eleştirdi. Başbakan ciddi iddialar için kamuoyunu aydınlatan açıklama yapmadı. Ne medyayı ne bizi bıraktı. Bu neye benzer biliyor musun bu birileri geçerken mezarlıktan korkarsa türkü söyler.

    Sen avukatınla başvurur istersin bankalardan belgeyi rahat eder. Bunu istememizin nedeni Sayın Başbakan senin mali sicilin temiz değil. Vekillik için adli sicilden temiz kağıdı alıyorsun.

    Bir yerden aklanmak için belge istemek doğrudur. Bize diyor ki CHP gitsin bilgi alsın bağışlayacağım diyor. Başbakan CHP'nin kirli paraya ihtiyacı yoktur.

    Başbakan Aşık Veysel'i geçen ağzına aldı. Abdestin var mı Başbakan Veysel'in adını ağzına alırken. Başbakan Gülhane'de Aşık Veysel önünde fotoğra çektirebilir mi?

    Abdullatif Şener'in iddiaları ortaya çıktı. Tartışmaya gelemedi çünkü Şener'in bildiği çok şey var.

    Silivri ile ilgili ağzından bir söz kaçırdı. Erdoğan'ın 1 milyarı var diyen Silivri'de dedi. Sen kimsin? Neden eleştirilemiyorsun. Süleymaniye'de namaz kılan Erdoğan'a o camide yolsuzluk var mı yok mu demiştik. burada yolsuzluk yapılıyor kul hakkı yeniyor. Neden itiraz etmiyorsun. İnsan Allah'tan korkar. Ama AKP'li vekiller senden korkuyor. Hac'da olup sahte oy kullananlara ne diyor Başbakan. Ahlak bunların kenarından bile geçmez.

    Bir soru soralım Başbakan'a belki hazırlık yapar. Neden 4 yıldır meclis hesapları denetlenmiyor önündeki engel kim...

    AYRINTILAR GELECEK




    Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert çıktı! Yorumları