Obez kardeşlerin ailesi yardım bekliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (20:07)   Son Mesaj: 12-06-2010 (20:07)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    12-06-2010

    Obez kardeşlerin ailesi yardım bekliyor

    Obez kardeşlerin ailesi yardım bekliyor


    Kayseri'de, hormon eksikliği nedeniyle hızla kilo alan Sümeyye ve Hamza'nın ailesi, yardım bekliyor.

    Anne Çiğdem Kabak, "Leptin" isimli hormon eksikliği nedeniyle 3 yaşındaki Sümeyye ve 9 aylık olan Hamza'nın obezite sorunu yaşadığını belirterek, "Kızım Sümeyye 3 yaşında olmasına rağmen 37 kilo 700 gramdı. İngiltere'de ilk tedavi yapıldı. Daha sonra tedavi Erciyes Üniversitesi'nde devam etti. Birkaç aydır devam eden tedaviler sonrasında Sümeyye 6 kilo verdi. Sümeyye tedavi öncesinde çok yemek yiyordu. Tedaviye başladık başlayalı Sümeyye fazla yemek yemiyor ama Hamza çok yemek yiyor" dedi.

    Sümeyye'nin 9 aylık erkek kardeşi Hamza'nın da aynı hastalık nedeniyle hızla kilo almaya başladığını söyleyen Çiğdem Kabak, "Hamza ise 16 kiloda bulunuyor. Doktorlar Hamza için şuanda tedavi uygulamadı. Bir yaşından önce tedavi uygulanmasının tehlikeli olduğunu söylediler. 4 ay sonra da Hamza'nın tedavisine başlanacak" diye konuştu.

    Sümeyye ve Hamza'nın tedavilerinde maddi sıkıntı çektiklerini söyleyen Çiğdem Kabak, "Sümeyye ve Hamza'nın bezleri, diğer çocukların bezlerinden farklı. Hasta bezi kullanıyoruz. Eşim Mersin'de inşaat işinde çalıştığı için iğne ve hasta bezlerine para yetiştiremiyoruz. Bunun için rapor almayı düşündük ancak bu hastalık Türkiye'de ilk defa görüldüğü için sıkıntı yaşıyoruz ve rapor alamıyoruz" dedi.

    İHA




    Obez kardeşlerin ailesi yardım bekliyor Yorumları