Belediyelerin fazla işçileri MEB'e ya da İçişleri'ne   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (18:34)   Son Mesaj: 05-10-2011 (16:12)    Cevap: 1    Gösterim: 1165  

    12-06-2010

    Belediyelerin fazla işçileri MEB'e ya da İçişleri'ne

    Belediyelerin fazla işçileri MEB'e ya da İçişleri'ne


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yeni yapılacak yasal düzenleme doğrultusunda belediyelerdeki fazla işçilerin, Milli Eğitim Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığına devredileceğini açıkladı.

    Sabit Semt Pazarı'nın açılışı ile şehirlerarası otogarın temel atma törenlerine katılmak üzere kente gelen Tanrıverdi, Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından otogarın temel atma törenine katılan Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, Ağrı'da önemli eserlerin ve hizmetin ortaya çıkarıldığını söyledi.
    Belediyenin iş başına geldiği günden bu yana çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü ifade eden Tanrıverdi, ''Belediye altyapı çalışmalarını tamamlamış, üstyapı çalışmalarına hız vermiş; Ağrı bunlara hasretti. Ağrılılar özledikleri, bekledikleri hizmetlere kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Ağrı artık yaşanılabilir bir şehir olmakta, yaşam standartları yükselmekte ve uluslararası alanda şehirlerle yarışabilecek bir noktaya gelmektedir. Bildiğiniz gibi artık dünyada ülkeler yarışmıyor, şehirler yarışıyor. Şehirlerimiz dünya şehirleriyle yarışmaktadır. Özellikle sosyal belediyecilik alanında dünyada örnek şehirlerimiz oluşmuştur'' diye konuştu.

    Yerel yönetimleri önemsediklerini anlatan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

    ''Yerel yönetimlerde dünyada söz sahibiyiz. Yerel yönetimler önümüzdeki bin yılın temel dinamiğidir. Yerel yönetim hizmetleri bir şehrin, bir ülkenin kalkınmışlığını, gelişmişliğini ortaya koyan önemli hizmetlerdir. Yerel yönetim hizmetlerinin temelinde insani değerler vardır. Demokratik değerler vardır. Dolayısıyla yerel yönetimlerde hizmet veren arkadaşlarımız, insan merkezli hizmet üretmektedirler. Demokrasinin kökleşmesi, genişlemesi anlamında önemli hizmetler sunmaktadırlar çünkü yerel yönetimlerdeki hizmetlerimiz Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağlayacak hizmetlerdir. Türkiye'nin demokratikleşmesi, milli birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesisi, yerel yönetim hizmetleriyle daha sağlıklı bir hale gelecektir. O açıdan yerel yönetimlerde bulunan, görev almış arkadaşlarımız bu noktada büyük bir hassasiyetle çalışmalı, gayret göstermelidir.''

    -''BELEDİYE BORÇLARI YAPILANDIRILACAK''-

    Hüseyin Tanrıverdi, borçlu belediyelerin bulunduğuna değinerek, belediyelerin yükünün hafifletilmesi konusunda yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydetti. Şimdiye kadar yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu belirten Tanrıverdi, ''Belediyelerimizin borçlarının yapılandırılmasında, borçlarının faizleri kaldırılacak. Borçlarının ancak TEFE ve TÜFE'nin ortalaması üzerinden hesaplamaları değerlendirilecek. Tasarı 36 aylık bir ödeme dilimini öngörse de Sayın Başbakanımızdan istirhamımız bu taksitlendirme döneminin biraz daha uzatılması talebidir'' diye konuştu.

    Belediyelerin işçi yükünün de ağır olduğuna dikkati çeken Tanrıverdi, şunları söyledi:

    ''Bu anlamda yine belediye başkanlarımızın talepleri doğrultusunda norm kadro fazlalığının İçişleri Bakanlığına ya da Milli Eğitim Bakanlığına devri yapılacaktır. Bu anlamda norm kadro dahilinde de olsa işçi fazlalığı beyan eden belediye başkanlarımızın bu talepleri, ilgili komisyonca dikkate alınacak ve belediyelerimizdeki bu yığılmalar, işçi fazlalıkları Milli Eğitim Bakanlığına ya da İçişleri Bakanlığına devredilmiş olacak.''

    Temel atma töreninin ardından semt pazarının açılışına katılan Tanrıverdi, daha sonra Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen toplantıda, partililerle bir araya geldi.




    Belediyelerin fazla işçileri MEB'e ya da İçişleri'ne Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-10-2011, 16:12

    --->: Belediyelerin fazla işçileri MEB'e ya da İçişleri'ne


    Alıntı:
    belediye norm kadro fazla isciler-belediyelerin fazla işçileri meb'e ya da İçişleri'ne

    pekİİ İÇlerİnde engellİlerde varsa nasil bİr İŞİ olcak onlarin gÜvenlĞİsİ saglandimi
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci