Araçtan savrulan sürücü üst geçitten düşüp öldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (18:04)   Son Mesaj: 12-06-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    12-06-2010

    Araçtan savrulan sürücü üst geçitten düşüp öldü

    Araçtan savrulan sürücü üst geçitten düşüp öldü


    Sivas'ta minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu, araçtan savrularak 4,5 metre yüksekliğindeki üst geçitten asfalta düşen minibüs sürücüsü öldü, 4 kişi yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Necmettin Babacan yönetimindeki 60 AG 977 plakalı otomobil ile önünde seyir halindeki Celal Öztürk'ün (60) kullandığı 58 M 0471 plakalı minibüs, Sivas çevre yolu terminal kavşağı üst geçidinde çarpıştı.
    Çarpışmanın etkisiyle dönmeye başlayan minibüs, demir korkuluklara çarparak son anda üst geçidin kenarında durdu. Otomobil ise refüje devrildi.

    Çarpışma sırasında araçtan savrulan minibüs sürücüsü Celal Öztürk, 4,5 metre yüksekliğindeki üst geçitten alt bölümdeki Sivas-Kayseri karayoluna düştü. Öztürk'ün asfalta düştüğünü gören vatandaşlar yardıma koştu. Yoldan geçen ve doktor oldukları belirtilen biri kadın 3 kişi, Öztürk'ü kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı.

    Daha sonra olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Öztürk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Çarpışmanın etkisiyle minibüsten savrularak üst geçidin kenarındaki beton zemine düşen ve başından yaralanan Kenan Güzel (67) ile yolcular İsa Işık (18), İsmail Aslan ve Dursun Korkmaz da bir süre ambulans bekledi.

    Yaralılardan Güzel ve Işık, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, İsmail Aslan ile Dursun Korkmaz da Sivas Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

    Otomobil sürücüsü Necmettin Babacan'ın elinden hafif sıyrıklarla atlattığı kazadan, minibüste bulunan yolcular Mehmet Öztürk ve İlhami Utuş ise yara almadan kurtuldu.

    İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da olay yerine gelerek yaralıların hastanelere sevki konusunda ekipleri koordine etti. Yolculardan Mehmet Öztürk, otomobilin bulundukları minibüse arkadan çarptığını belirterek, çarpmanın etkisiyle minibüsün dönmeye başladığını söyledi. Minibüs sürücüsü Celal Öztürk'ün araçtan savrularak üst geçitten düştüğünü anlatan Öztürk, kendilerinin de son anda kurtulduğunu bildirdi.

    Otomobili kullanan polis memuru Necmettin Babacan ise sol şeritten hızlı bir aracın geldiğini, bu nedenle kaçamadığını ve kazanın meydana geldiğini söyledi.

    Kaza nedeniyle Sivas çevre yolunda ve Sivas-Kayseri karayolunda trafik bir süre kontrollü şekilde sağlandı. Bu arada, kazada hayatını kaybeden Celal Öztürk'ün de Kerimmümin köyünün eski muhtarı olduğu, minibüsüyle köyden kent merkezine yolcu taşımacılığı yaptığı öğrenildi.

    Öztürk ile beraberindekilerin, Yenişehir'deki köy terminalinden Kerimmümin köyüne gitmek üzere yola çıktıkları kaydedildi.




    Araçtan savrulan sürücü üst geçitten düşüp öldü Yorumları