Karısını öldüren koca yargılanıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (18:07)   Son Mesaj: 12-06-2010 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 652  

    12-06-2010

    Karısını öldüren koca yargılanıyor

    Karısını öldüren koca yargılanıyor


    İzmir'in Bayraklı ilçesinde, eylül ayında, boşanmak istediği gerekçesiyle iki aylık karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

    İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Şahhaydar Bozkaya ve avukatları ile maktule Sevil Bozkaya'nın annesi müşteki Ayten Bayındır katıldı.
    Sanık Şahhaydar Bozkaya, savunmasında, bir birahanede garson olarak çalışan eşi ile anlaşarak, yeni bir hayat kurmak üzere evlendiklerini aktardı.

    Evlendikten 2 hafta sonra baş gösteren anlaşmazlıklar nedeniyle eşinin boşanmak istediğini kaydeden sanık, olay günü eşinin alkollü olduğunu, kendisine küfrettiğini belirterek, ''Mutfağa yönelince ben de arkasından gittim, daha önceki eşini bıçakla yaraladığını biliyordum, bana da bir şey yapmasından korktum. Elini çekmeceye atınca, ben de her zaman yanımda taşıdığım çakıyla sağ bacağına, korkutma amaçlı saldırdım,öldürme kastım yoktu''dedi.

    Anne Ayten Bayındır ise olay günü, sanığın kendi evine gelerek, kızını sorduğunu, ''onu öldüreceğim'' dediğini anlattı.

    Kızının kanlar içindeki cüzdanını ve boşanma ilamını mahkemeye gösteren anne, ''Ona aldığı kanın hesabının soruyorum'' dedi. Ayten Bayındır, fenalaşınca salon dışına çıkarıldı.

    Sanık avukatları olayın meşru müdafaa sınırları içinde olduğunu, sanığın ağır tahrik altında bulunduğunu ifade ederek, tahliye hususunu mahkemenin takdirine bıraktıklarını belirtti.

    Mevcut delil durumuna göre, sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, olaya tanık olan maktulenin oğlu H.Ş'nin (16) dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

    İzmir'in Bayraklı ilçesinde, eylül ayında, hırsızlık suçundan sabıkası bulunan Şahhaydar Bozkaya, Temmuz ayında evlendiği eşi Sevil Bozkaya'yı boşanmak istediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

    Sanık hakkında ''kasten adam'' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.




    Karısını öldüren koca yargılanıyor Yorumları