Aydın Erdem için 2 ilde olaylı gösteri   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (17:54)   Son Mesaj: 12-06-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 1070  

    12-06-2010

    Aydın Erdem için 2 ilde olaylı gösteri

    Aydın Erdem için 2 ilde olaylı gösteri


    Hakkari'de ve Diyarbakır'da geçen yıl çıkan izinsiz gösterilerde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in ölümünün birinci yıl dönümü nedeniyle gösteriler düzenlendi. Göstericiler yola barikat kurdu.

    Hakkari'de yola barikat kurup, ateş yakan göstericiler, polise taşla saldırdı.
    Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'da geçen yıl çıkan izinsiz gösterilerde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in ölümünün birinci yıl dönümü nedeniyle Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Belediye binasına kadar yürüdü.

    Burada yapılan açıklamanın dağılan gruptan bazı kişiler, Dağgöl Mahallesi'nde yeniden bir araya geldi. Büyük bölümü çocuklardan oluşan, yüzü bez parçaları ile sarılı grup, yola barikat kurup ateş yaktı.

    Olay yerine gelen polise de taşla saldıran gruba, biber gazı ile müdahalede bulunuldu. Grup ara sokaklara dağıldı. Kentte geniş güvenlik önlemi alındı.

    6 Aralık 2009'da terör örgütü elebaşının cezaevi koşullarını bahane ederek Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde çıkan izinsiz gösteriler sırasında açılan ateşte, Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem yaşamını yitirmişti.

    DİYARBAKIR'DA İZİNSİZ GÖSTERİ

    Diyarbakır'da yola barikat kuran göstericiler, polise taş ve molotofkokteyliyle saldırdı.

    Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da geçen yıl çıkan izinsiz gösterilerde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in ölümünün birinci yılı dolayısıyla Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinin önünde toplanan grup, buradan Fen Edebiyat Fakültesinin önüne kadar yürüdü.

    Burada oturma eylemi yapan grup, daha sonra yürüyerek Dicle Köprüsü'ne kadar geldi. Dicle Nehri'ne karanfil atan grup, Erdem'in öldüğü Bağlar ilçesine kadar yürümek istedi.

    Polisin izin vermemesi üzerine otobüslere binen öğrenciler, Bağlar ilçesindeki BDP İl Başkanlığının önüne geldi.

    Burada bir süre bekleyen grup, daha sonra, Erdem'in öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

    Dağılan grupta bulunan yüzleri maskeli bazı kişiler barikat kurarak polise molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Bazı gösterici ve polisler, birbirlerine sapanla taş attı. Polis kendilerine taş ve molotofkokteyliyle saldıran gruba biber gazı sıktı. Ara sokaklara kaçan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

    Terör örgütü elebaşının cezaevi koşulları bahane edilerek 6 Aralık 2009'da Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında ateş açılması sonucu Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem hayatını kaybetmişti.




    Aydın Erdem için 2 ilde olaylı gösteri Yorumları