Başsavcı Cihaner'in vedasında meslektaşları yoktu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (17:58)   Son Mesaj: 12-06-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    12-06-2010

    Başsavcı Cihaner'in vedasında meslektaşları yoktu

    Başsavcı Cihaner'in vedasında meslektaşları yoktu


    Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden HSYK kararnamesi ile Adana'ya savcı olarak atanan İlhan Cihaner Erzincan'dan ayrılırken meslektaşları onu adliye çıkışında yolculamak için dışarıya çıkmadılar.

    2007 Yılında HSYK nın karanamesi ile Cumhuriyet Başsavcısı olarak Erzincan"a atanan İlhan Cihaner burada yürüttüğü 3,5 yıllık görev süresi sonrası son çıkan kararnameyle Adana"ya düz savcı olarak atandı.
    Atatürkçü Düşünce Derneği Erzincan Şubesi ile Başsavcı Cihaner tarafından verilen veda yemeğinde kırgınlıkları beraberinde getirdiği öğrenildi.

    Erzincan Adliyesinde birlikte 3,5 yıl boyunca mesaisini paylaştığı meslektaşlarından hiçbirinin veda yemeğine davet edilmediği ortaya çıktı.

    Özellikle belirli bir kesimin davet edildiği ve davetlilerin günler öncesinde belirlendiği yemekte çok yakınında çalışan insanların dahi davet edilmemesi adliye içersinde farklı düşüncelere neden oldu.

    Veda yemeğinde bir konuşma yapan Başsavcı Cihaner"in katılan davetlilere birlik ve beraberlik mesajı verirken meslektaşları ve kamu kurum çalışanlarının yemeğe davet edilmemesi ise Cihaner"in söylemleri ile uygulamaları arasındaki çelişkiyi ortaya çıkardı.

    Yemek sonrası yaşanan gerginlik Erzincan Adliyesine vedalaşmak için gelen Başsavcı Cihaner"in meslektaşları ile arasında sesiz sedasız bir vedalaşmaya sahne oldu.

    Adliye çıkışı sırasında bir gurup vatandaş ile adliye çalışanları haricinde meslektaşlarının vedalaşmak için adliye çıkışına gelmedikleri görüldü.

    Yaşanan bu durum meslektaşları arasında bir kırgınlıkmı var yorumlarını beraberinde getirdi. Başsavcı Cihaner"in saat 11.30 da vedalaşmak için geldiği Erzincan adliyesinde birçok meslektaşının bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

    Cihaner'i Adliye binasından çıkışında bazı adliye personeli ellerinde çiçekler ile karşıladı. Adliye bahçesinde toplanan aralarında Erzincan ADD Başkanı Hüseyin Baydaş, CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz'ın da bulunduğu bir gurup tarafından alkış ve dövizlerle karşılandı.

    Cihaner, bazı adliye çalışanları ile birlikte bina önünde fotoğraf çektirdikten sonra adliye bahçesinde bekleyen eşi Muteber Cihaner"i yanına alarak kendi özel aracı ile adliyeden ayrıldığı görüldü.




    Başsavcı Cihaner'in vedasında meslektaşları yoktu Yorumları