Ayva: Avrupa'ya model olacak örnek çalışma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (16:57)   Son Mesaj: 12-06-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 611  

    12-06-2010

    Ayva: Avrupa'ya model olacak örnek çalışma

    Ayva: Avrupa'ya model olacak örnek çalışma


    Türkiye Beyazay Derneği'nin ''Eğitim Her Engeli Aşar'' projesi kapsamında, Kocaeli'de Başiskele Belediyesi katkılarıyla yapılması planlanan ''Beyazay Okulları Engelliler Kampüsü''nün protokolü imzalandı.

    Başiskele Belediyesinde düzenlenen törende konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, ''Salon buradan daha iyi görünüyormuş'' diyerek espri yaptı.
    İnsan olmanın muhteşem bir özellik olduğunun farkında olduklarını ifade eden Ayva, bunun en güzel vasıflarından birinin ise sürekli gelişebilmek, iyileşmek ve daha iyi noktaya gelmek olduğunu kaydetti.

    Ayva, şöyle konuştu:

    ''Sürekli gelişim nasıl sağlanacak? Eğitimle sağlanacak. Bu gelişmeyi sürekli hale getirmemiz gerekir. Bu işin en güzel yolu, eğitim programı içinde bu işin yapılmasından geçer. Burası bir kampüs olacak, eğitimle ilgili her türlü ihtiyacın karşılandığı bir ortam olacak. Tüm Türkiye'ye hatta Avrupa'ya model, örnek olacak bir çalışma. Projenin tamamlanma süresi olarak derneğimizin Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Ellialtı'nın soyadını referans alıyoruz. Proje 56 yılda tamamlanmamalı, 56 günde de tamamlayamayacağımıza göre, dolayısıyla bu proje 56 haftada çıkar. Bu mesele, bir insanı hayra teşvik etmesi bakımından bile son derece önemlidir.''

    Lokman Ayva, projelerine katkısından dolayı eski Milli Futbolcu Hakan Şükür'e teşekkür ederek, ''Sayın Başbakanımızın kadrosunda yer almaktan mutluyum, çok sevinçliyim, ona layık olmaya çalışıyorum. Arzu ediyorum ki, Tayyip Bey Hakan Şükür'ü de kadrosuna alır'' diye konuştu.

    Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, engelliler için yapılacak projeler düşünürken karşılarına Beyazay Derneğinin çıktığını belirterek, dernek yöneticilerine, her zaman konuşulan ancak bir türlü hayat bulmayan projenin gerçekleşmesi için öncülük etmesinden dolayı teşekkür etti.

    Hakan Şükür ise ''Sevgili dostum, ağabeyim Lokman Ayva'ya beni böyle bir projenin içine dahil ettiği için çok teşekkür ediyorum'' diyerek, bu kadroda yer aldığı için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

    Şükür, şöyle konuştu:

    ''Kıyıdan köşeden bir hizmetimiz oluyorsa, bu bize mutluluk verir. Özürlü kardeşlerimizin arasında olan bir insanım, evim böyle bir merkeze çok yakın. Fırsat buldukça yanlarında oluyorum. Ailelerin meşakkatli durumlarına, fedakarca davranışlarına da şahit oluyorum.''

    Konuşmaların ardından Ayva ve Ayaz, 24 derslikli, 3 oyun etkinlik odası, 3 fen bilimleri laboratuvarı, odyoloji, konuşma terapisi odaları, el işi, müzik ve resim atölyeleri ile revir ve çok amaçlı salon bulunan projenin protokolünü imzaladı.

    Protokol imza töreninin ardından davetliler kampüsün inşa edileceği, Yeniköy Merkez Mahallesindeki 12 dönümlük araziyi inceledi.

    Kampüste, görme, zihinsel ve işitme engelliler birimi ile engelliler için okul öncesi eğitim verilebilecek.

    -ŞÜKÜR'ÜN SİYASETE ATILMASI-

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan eski Milli Futbolcu Hakan Şükür, ''Milletvekili Lokman Ayva'nın konuşmasında yer verdiği siyasete atılması yönündeki daveti nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

    ''Sayın vekilimiz Lokman Ayva ağabeyim gönlünden geçeni söyledi. Siyaset konusunda kadronun içinde olmam gerekliliğini dile getirdi. Tabi kadroda olmak değil, memlekete her anlamda hizmet edebilmek önemli. Hem onun gönlüne, hem emeğine, engelliler için verdiği çabaya büyük saygı duyuyorum. Bu çabanın pek çok vekil ve büyüğümüz tarafından sıklıkla yapıldığını gördüğüm için ayrı bir mutluluk duyuyorum. Olmayacağım anlamına gelmez, böyle güzel bir görevi, ülkeme hizmet etmeyi bir onur sayarım. Ama şimdilik kendime ait projelerim var. Umarım onlar gerçekleşir. Güzel şeyler yapmak istiyorum, hem hayır anlamında hem de memlekete hizmet anlamında bazı çalışmalar içindeyim. Nasip, bugünü, yarını bilemiyoruz. Ülkemizde her an her şey değişiyor. Eğer hizmet edeceksem, siyaset olur, başka branşlar olur, sporun herhangi bir kademesi olur, elimden geleni yapmaya çalışırım.''

    -GALATASARAY'IN DURUMU-

    Şükür, bir soru üzerine Galatasaray'ın durumunu ise şöyle değerlendirdi:

    ''Görüntü ortada, bu görüntü üzerine iyi şeyler söylemek mümkün değil ama düzelme yolunda emek veriliyor, bunu görüyoruz. Bizden, başarının nasıl kazanıldığının görüldüğü bir ortamdan sonra yapılan yanlışları da söylemeden yapamıyoruz. Söyleyince belki taraftarımız farklı şeyler düşünebilir. Ama dost bazen acı söyler. Biz 2,5 yıldır söylüyor, anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki temel değerlerin dışına fazlalıkla çıkılmaya başlanınca başarısız süreç geldi. Galatasaray, Avrupa'da en başarılı Türk takımı. Kendi değerleriyle yoğrulan, dışarıya çıktığında da bu değerlerle dünyaya kafa tutan bir takım görüntüsü vermiştik. Futbol profesyonelce olduğu kadar duygularla da yapılan bir iş. İşin içinde bir psikoloji var. Biz bu psikolojiyi iyi yönettik. Yoklukların olduğu dönemde buna ihtiyaç vardı. Ülkemizin olmazsa olmazıdır. Köyümüzdeki bir imece usulü, sosyal yardımlaşma projeleri arttıkça iç bünyemizde de başarı kaçınılmaz oluyor. Bu da ona benzer.''




    Ayva: Avrupa'ya model olacak örnek çalışma Yorumları