İnce: Ak Partili vekiller de belge almalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (16:34)   Son Mesaj: 12-06-2010 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    12-06-2010

    İnce: Ak Partili vekiller de belge almalı

    İnce: Ak Partili vekiller de belge almalı


    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın, İsviçre bankalarından ''burada parası yoktur'' şeklinde bir belge alabileceğini savunurken AK Partili vekiller için de aynı şeyi istedi.

    İnce, ''Hatta Sayın Başbakan'ın alması yetmez, bütün AKP milletvekillerinin alması lazım.'' dedi.
    İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen Wikileaks belgeleriyle ilgili karşılıklı açıklamaları anımsattı.

    Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'dan ''İsviçre bankalarından hesabının olmadığına'' dair belge almasını istediğini, Erdoğan'ın ise ''Olmayan şeyin belgesi mi olur?'' dediğini anımsatan İnce, ''Bu kadar komik bir açıklama olabilir'' görüşünü savundu.

    Türk halkının bütün yaşamının, olmayan şeyin belgesini bulmakla geçtiğini ifade eden İnce, yeşil kartlılardan, ''üzerinde tapu yoktur'', ihaleye girmek isteyenlerden ''SSK'ya borcu yoktur'', evlenmek isteyenlerden ''sağlık sorunu yoktur'', işe girmek isteyenlerden, ''askerlikle ilişiği yoktur'', milletvekili adaylarından ''sabıka kaydı yoktur'' belgelerinin istendiğini anımsattı.

    İnce, ''Demek ki olmayan şeyin belgesi olabiliyormuş. Bu vatandaşlar, bütün bu belgeleri bulabiliyorsa, Sayın Başbakan da İsviçre bankalarında hesabı yoktur belgesini bulabilir. Milletvekili adayı olurken, nasıl sabıka kaydı yoktur belgesi almışsa, bu belgeyi de Sayın Başbakan pekala alabilir. Hatta Sayın Başbakan'ın alması yetmez, bütün AKP milletvekillerinin alması lazım'' diye konuştu.

    -''REKTÖRLER TOPLANTISI AİLE İÇİN TOPLANTI DEĞİL''-

    Erdoğan'ın rektörlerle yaptığı toplantıya kızının da katıldığını dile getiren İnce, ''Oraya hangi sıfatla katıldı? Geçmişte hocası, 'rektörler selam duracak' demişti, acaba rektörler selam dursun diye mi getirdi? Toplantıya katılmasının ideolojik nedeni mi var?'' diye sordu.

    İnce, rektörlerin toplantısının, aile içi toplantı olmadığını dile getirerek, Erdoğan'ı ''ciddiyete davet ettiğini'' söyledi.

    -''NEDEN KORKUYOR?''-

    Kansere yakalanarak, 30 günden fazla rapor aldığı için sözleşmesi fesh edilen öğretmenin yaşamını yitirdiğini anımsatan İnce, Erdoğan'a, ''vicdanının sızlayıp sızlamadığı'' sorusunu yöneltti.

    İnce, sorular çalındığı için ağustosta yapılması gereken 30 bin öğretmen atamasının bugün yapıldığına işaret ederek, ''Başbakan, MİT'i görevlendirdiğini söylemişti. MİT görevini yapamadı mı, MİT Başbakan'a rapor verdi de ucu acaba Sayın Başbakan'ın çevresine mi dokunuyor, Başbakan neden korkuyor?'' diye konuştu.

    -''EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINSIN''-

    Protesto gösterisinde bulunan öğrencilere müdahale edilmesini de değerlendiren İnce, polisin yaptığını, ''zor kullanmak değil, AKP zorbalığı'' diye nitelendirdi, Çapkın'ın derhal açığa alınmasını istedi.

    İnce, ''Bu görüntüler, Sayın Başbakan'ın mağdurluktan zalimliğe geçişinin görüntüleridir. Gençler meydanlarda biraz bağırdı diye kıyamet mi kopar, rütbeleriniz mi sökülür?'' görüşünü dile getirdi.

    -''ALLAH'TAN KORK YETER''-

    CHP Grup Başkanvekili İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Sayın Arınç, askere, seçim bölgesinde çiftçiye, CHP'ye kükrüyor. Susması gerektiği yerde konuşuyor, konuşması gerektiği yerde susuyor. Olmayan suikastla günlerce gündemi meşgul ediyor ama belgelerde Sayın Arınç ile ilgili kötü tanımlamalar vardı, tek kelime laf etti mi? Bu ülkenin Başbakan Yardımcısı'nın o şekilde tanımlanması beni rahatsız ediyor, içimi acıtıyor, onu rahatsız etmiyor mu? Bu ülkenin Başbakan Yardımcısı'nın, o şekilde aşağılık sözlerle tanımlanmasını içime sindiremiyorum. Onun yüzde 1'ini bile ben söyleyemem, Amerikalılar söyleyince o kabadayı Arınç, kantarın topuzunu kaçırmakla meşhur Arınç, niye susuyor? Yine kabadayılık yapmış, 'biz tanktan, tüfekten korkmayız' demiş, tanktan tüfekten kimse korkmaz, Allah'tan kork yeter.''

    İnce, Demokratik Toplum Kongresi'nin ''öz savunma gücü'' için örgütlenme kararı aldığına yönelik haberlerin sorulması üzerine, BDP'nin kendisini çözüm merkezi görmediğini, muhatap olarak başka yerleri gösterdiğini, bunun siyaset tarihinde ilk olduğunu savundu.

    Muharrem İnce, bir örgüt terörü kınıyorsa, çözüm önerisi getiriyorsa, barış ve demokrasinden yanaysa bunların ciddiye alınması; bunun haricindeki görüşleri olan parti, vakıf, derneklerin hiçbirinin muhatap alınmaması gerektiğini söyledi.

    Kurultaya ilişkin bir soru üzerine İnce, ''parti içi sorunlarla ilgili konuşmayacağını'' ifade etti.

    -''NE ÜSTÜN NE EZİK''-

    Başbakan Erdoğan'ın, imam hatiplilerin toplumda aşağılandığını, imam hatiplilere ''ölü yıkayıcısı'' denildiğini söylediğini anımsatan İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Benimle ilgili 'Tornacı Muharrem' diye manşet atıldı. Endüstri Meslek Lisesi torna tesviye bölümü mezunuyum. Bana böyle manşet attıklarında rahatsız olmadım; mesleğimin parçası. Ölü yıkamak küçültücü, utanılacak bir şey değil, önemli, İslam dininin gereklerinden biridir. Ne tornacı Muharrem denmesi beni küçültür, ne de birileri imam hatipliler için ölü yıkayıcı demişse onu küçültür. Başbakan imam hatipli olmakla övünüyor, peki mezun olduğu ilkokulla, Marmara Üniversitesi ile övünüyor mu? Bu ülkede 9 bin orta öğretim kurumu içinde imam hatiplerin sayısı 465'dir. Başbakan yalnızca imam hatiplilerle övünemez, diğer tüm liselerle övünmelidir. Başbakan şunu cevaplasın, övünülecek Milli Eğitim Bakanı var mı?

    İmam hatip liselerinde okuyan bizim çocuklarımızdır. Ne Oxford'lu ne de cüzzamlıdır; ne üstündür ne eziktir. Onları ayrı yere koymanın, arka bahçe gibi görmenin mantığı yoktur. Ayrıştırmak tehlikedir. Başbakan kendi ağzıyla kendi okuduğu okulları ayrıştırıyor. Başbakan anılarına sahip çıkabilir, bu başka bir şeydir ancak ötekileştirmek başka şeydir. Fen lisesinde, genel lisede okuyan için alt kimlik oluşmuyorsa, imam hatip lisesinde okuyan çocuk için de alt kimlik, devlet eliyle oluşturulmamalıdır.''




    İnce: Ak Partili vekiller de belge almalı Yorumları