Sevigen: Gözaltındaki öğrenciler taciz edildi mi?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (16:38)   Son Mesaj: 12-06-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    12-06-2010

    Sevigen: Gözaltındaki öğrenciler taciz edildi mi?

    Sevigen: Gözaltındaki öğrenciler taciz edildi mi?


    CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Gözaltına alınan bayan öğrencilere taciz edildiği ve erkek polisler tarafından arandığı doğru mu” diye sordu.

    CHP"li milletvekilleri, İstanbul"da polis ve öğrenci arasında yaşanan olayları TBMM gündemine taşıdı. TBMM"yi soru yağmuruna tutan CHP"li vekiller, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a, "Gazetelerdeki fotoğraflar, televizyonlardaki görüntüler vicdanınızı sızlatmadı mı" diye sordu.
    CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, "Polisten dayak yiyen bu öğrencilerin Başbakan"ı değil misiniz" diye sordu.

    -"GÖZALTINA ALINAN BAYAN ÖĞRENCİLERE TACİZ EDİLDİĞİ DOĞRU MU?"-

    CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen"de, TBMM Başkanlığı"na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle şu soruları sordu:

    "Hayatınızda hiç suratınızda biber gazı patladı mı? Dondurucu soğukların yaşandığı bir ortamda basınçlı suyun tadını tattınız mı?

    Siz "ileri demokrasi" diye yutturulan bir polis devletinde hiç öğrenci oldunuz mu?

    Sizin ileri demokrasiniz cennetten çıkma mıdır?

    İleri demokrasiyi Türk insanına kafa göz yara yara mı öğreteceksiniz?

    Öğrencilere baygınlık geçirtecek kadar acımasızca sıkılan biber gazlarının, copların kullanımı için ne gibi eğitimler verilmekte?

    Kız erkek demeden öğrencilerin neresine gelirse gelsin umursamadan, hınç alırcasına orantısız güç kullanan polisin ideolojik bir bakışla yaklaştığını düşünmüyor musunuz?

    Gözaltına alınan bayan öğrencilere taciz edildiği ve erkek polisler tarafından arandığı doğru mu?

    Olayda sorumluluğu bulunanlara, polise bu talimatları veren ilgili Bakan"a bir yaptırım söz konusu olacak mı?

    Her olay sonrası aynı manzaranın yaşanmaması için polislere yeterli ve gerekli eğitim verilmesi önerileri yapılırken, siz bu uyarıları ne zaman dikkate alacaksınız? Özellikle 1 Mayıs"ta yaşanan aynı sahnenin ardından, o günden bu yana polislere yönelik bir ders, eğitim verilmiş midir?

    Geçen yıl 1 Mayıs kutlamalarında polisin sert müdahalesi sebebiyle, birçok ülkede uygulanan polis kasklarına numara verilmesi gündeme getirilmişti. 2009 yılı sonunda tamamlanacağı söylenen kaskta numaralama yöntemi uygulanıyor mu?"

    (ANKA)




    Sevigen: Gözaltındaki öğrenciler taciz edildi mi? Yorumları