Katil zanlısı 3 kardeşe müebbet ve 29'ar yıl   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (16:04)   Son Mesaj: 12-06-2010 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    12-06-2010

    Katil zanlısı 3 kardeşe müebbet ve 29'ar yıl

    Katil zanlısı 3 kardeşe müebbet ve 29'ar yıl


    Adana'da motosikletle çarparak yaraladığı kişinin çocukları tarafından işkence yapılarak öldürülen gencin katil zanlısı 3 kardeş hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 29'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Alınan bilgiye göre, Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Özder'in (19) babalarına çarptığı kişiler tarafından kaçırılarak işkenceyle öldürmesiyle ilgili tutuklanan Bekir, Ramazan ve Mehmet Fadıl Güneş hakkında cumhuriyet savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.
    Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, ''tasarlayarak ve eziyet çektirerek kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli yağma'' suçlarından da 29'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

    İddianamede şu bilgilere yer verildi:

    ''Şüpheliler, Abdullah Özder'in çalıştığı elektrikçi dükkanının bulunduğu mobilyacılar sitesine giderek bekledikleri, bisikletle geldiğini görünce aracı üzerine sürüp yere düşürdükten sonra zorla araca bindirip hızla olay yerinden uzaklaştıkları, olay yerine geldiklerinde ağaç sopayla eziyet çektirerek dövüp bıçakla boğazını keserek öldürüp tarla kenarına bıraktıkları, cep telefonu ile cebindeki parasını öldürmeden önce aldıkları, kullandıkları aracı da Havutlu beldesinde terk ederek kaçtıkları anlaşılmıştır.''

    Kardeşler, ilk ifadelerinde suçlamayı kabul etmemiş, olayla ilgili bilgileri olmadığını savunmuşlardı.

    Abdullah Özder, mayıs ayında, Levent Mahallesi Levent Caddesi'nde, motosikleti ile Necmettin Güneş'e (83) çarparak hafif şekilde yaralanmasına neden olmuştu. İddiaya göre, bir süre sonra yaşlı adamın çocukları Özder'i kaçırmıştı. Boş tarlada cesedi bulunan Özder'e işkence yapıldığı, dilinin kesildiği ve bazı kemiklerinin kırıldığı tespit edilmiş, zanlı olarak üç kardeş yakalanmıştı.




    Katil zanlısı 3 kardeşe müebbet ve 29'ar yıl Yorumları