Türk yangın söndürme uçakları Lübnan'a gidemedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (15:56)   Son Mesaj: 12-06-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    12-06-2010

    Türk yangın söndürme uçakları Lübnan'a gidemedi

    Türk yangın söndürme uçakları Lübnan'a gidemedi


    İsrail'deki yangının söndürülmesinin ardından, bu sabah Lübnan'daki yangına müdahale etmek amacıyla Hayfa'dan yola koyulması beklenen Türk uçakları, hava muhalefeti nedeniyle kalkamadı.

    Türk ekibinin başındaki Süleyman Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah saat 09:00 itibarıyla yola çıkmayı planladıklarını ancak hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle kalkış yapamadıklarını söyledi.
    Selçuk, koşullara bağlı olarak ilerleyen saatlerde kalkış yapabileceklerini ifade etti.

    Türk ekibinin, Lübnan rotası üzerinde havanın kapalı ve rüzgarın yoğun olduğu belirtiliyor.

    İsrail'deki Karmel dağlarında geçen perşembe günü başlayan yangın, dün gece yarısı itibarıyla söndürülmüştü.

    Söndürme çalışmaları için Türkiye'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İsrail'e gelen iki CL-215 yangın söndürme uçağı ile personel, bugün Hayfa'dan, Lübnan'da etkili olan yangınlara yardıma gitmek üzere yola çıkacaktı.

    HAVA MUHALEFETİ SONRASI UÇAKLAR LÜBNAN'A YÖNLENDİRİLECEK


    Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Karmel dağlık bölgesinde 2 Aralıkta çıkan orman yangınına müdahale etmek için Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla söz konusu ülkeye 2 CL-215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı gönderildiği anımsatıldı.

    Orman Genel Müdürlüğünce 7 yıllığına kiralanan ancak mevsim şartları sebebiyle kullanılmayıp hangarlarda bekleyen Türk Hava Kurumuna ait bu uçakların 11 mürettebatıyla 3 Aralıkta İsrail'e ulaştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Yangın söndürme uçakları, aynı gün saat 12.00'de yangının en kritik noktalarında operasyona başlamışlardır. Operasyonlar 5 Aralık akşamına kadar devam etmiş ve bu süre zarfında uçaklar 38 saat uçarak toplam 242 sorti yapmışlar. Bu sortilerle yangın bölgesine bin 100 ton su atmışlardır. Yangın 5 Aralıkta akşam saatlerinde kontrol altına alınmıştır. İsrail'deki görevlerini tamamlayan uçaklarımız bugün İsrail yetkililerinin katılımıyla yapılacak görev sonu brifingi ve merasimden sonra yine Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile Lübnan'daki orman yangınına müdahale için Lübnan'a intikal edecek''




    Türk yangın söndürme uçakları Lübnan'a gidemedi Yorumları