Silifke'de hortum tarım alanlarını vurdu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (15:54)   Son Mesaj: 12-06-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    12-06-2010

    Silifke'de hortum tarım alanlarını vurdu

    Silifke'de hortum tarım alanlarını vurdu


    Mersin'in Silifke ilçesinde Kabasakallı mevkisi, Narlıkuyu Beldesi ile Kurtuluş, Çeltikçi ve Ovacık köylerinde dolu ve hortum meydana geldi. Hortumun ekili alanlarda zarara yol açtığı belirtildi.

    Mersin'in Silifke ilçesinde dolu ve hortumun ekili alanlarda zarara yol açtığı bildirildi.
    Silifke'nin Kabasakallı mevkisi, Narlıkuyu Beldesi ile Kurtuluş, Çeltikçi ve Ovacık köylerinde dolu ve hortum meydana geldi.

    Yaşanan afet dolayısıyla ilk belirlemelere göre 242 çiftçinin toplam 3 dönümü sera olmak üzere 753 dönüm arazisinde ekili domates, limon, çilek, maydanoz, marul, karnabahar ve brokolide yüzde 70 ve üstündeki oranda zarar oluştu.

    İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, gazetecilere yaptığı açıklamada, afetin ardından teknik ekiplerin hasar tespiti çalışmalarına başladığını kaydetti.

    Üreticilere mahsullerini doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Gün, ''Çiftçilerimiz hiçbir zaman afet olmaz diye düşünmesin ve mutlaka ürünleri ile ilgili sigorta işlemi yaptırsın. Sigorta parasının da yarısını zaten devletimiz karşılıyor'' dedi.




    Silifke'de hortum tarım alanlarını vurdu Yorumları