Elmalı'daki taş ocaklarına köylülerden dava   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (15:07)   Son Mesaj: 12-06-2010 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    12-06-2010

    Elmalı'daki taş ocaklarına köylülerden dava

    Elmalı'daki taş ocaklarına köylülerden dava


    Antalya'nın Elmalı ilçesi Çığlıkara ormanları üzerindeki taş ocağı ve mermer işletmelerine verilen arama ve işletme ruhsatlarının iptali istemiyle dava açıldı.

    Avşar ve Armutlu köylerinde yaşayanlar adına Avukat Cengiz Baldıroğlu, ormanlardaki taş ocağı ve mermer işletmelerine verilen arama ve işletme ruhsatlarının iptali istemiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hakkında dava açtı.
    Nöbetçi İdare Mahkemesine konuyla ilgili dilekçesini sunan Baldıroğlu, bölgede bulunan 500 yıllık sedir ağaçlarının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

    Daha sonra Antalya adliyesi önünde, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ve bir grup köylü ile açıklamalarda bulunan Baldıroğlu, ağaç kesimleri, dinamit atılması, toz ve gürültünün bölge halkını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

    Ruhsatın verildiği bölgede endemik bitkiler yetiştiğine dikkati çeken Baldıroğlu, dünyada emsali olmayan sedir ağaçlarının kesilerek altındaki taşların alındığını bildirdi.

    Baldıroğlu, şöyle dedi:

    ''Bu kıyımı durdurmak için yazdığımız dilekçeler yetersiz kalınca dava açmak zorunda kaldık. Ruhsat verilen alanlardaki endemik ormanlar tahribat görerek yok olacağı için bölgede verilen 30 ruhsatın iptal edilmesi gerekiyor. Verilen ruhsatlarda kamu yararı yoktur. Kişisel çıkarlar vardır.''




    Elmalı'daki taş ocaklarına köylülerden dava Yorumları