'İlk F tipi cezaevi firarisi'ne müebbet   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (15:06)   Son Mesaj: 12-06-2010 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    12-06-2010

    'İlk F tipi cezaevi firarisi'ne müebbet

    'İlk F tipi cezaevi firarisi'ne müebbet


    Türkiye'deki ''ilk F tipi cezaevi firarisi'' olarak 2004'te gazetelere haber olan ve arkadaşını 12 el ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Hasan Tabak, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

    Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, arkadaşı Orhan Baydar'ı (29), 19 Ocakta Mithatpaşa Mahallesi 58218 Sokak'ta aralarında çıkan tartışma sonucu tabancayla 12 el ateş ederek öldürdüğü iddia edilen sanık Hasan Tabak (27) hazır bulundu.
    Tabak, ifadesinde, kasten öldürme suçunu kabul etmeyerek, şunları söyledi:

    ''Kasten öldürmedim. Belki de beni düşmanlarıma götürüp teslim edecekti. Çünkü Orhan, benim hasımlarıma yakın duruyordu. 'Tarsus'a gidelim, güvercin var' dedi. Kabul etmeyince de benim yüzüme tükürdü. 'Aşağılık, korkak' diyerek bana küfretti ve silah çekti. Ben de dayanamadım, tabancayla ateş ettim.''

    Mahkeme heyeti, Hasan Tabak'ı müebbet hapis cezasına çarptırdı.

    -İLK F TİPİ FİRARİSİ-

    Tabak, güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenen Adana F Tipi Cezaevi'nden 7 Mayıs 2004'te kaçınca, ''İlk F tipi cezaevi firarisi'' olarak gazete haberlerinde yer almıştı.

    Tabak, 21 Ağustos 2004'te, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince bir çeteye yönelik operasyonda yakalanmıştı.

    Firarın ardından cezaevinde yapılan keşif sırasında Tabak'ın koğuştan çarşafla çatıya, çatıdan yine çarşafla cezaevi bahçesine inişi, alarm veren sensör sistemi yerleştirilen telli bölümü aşması, nöbetçi kulübesine çıkışı ve cezaevi dışına atlamasına ilişkin incelemeler yapılmış, söz konusu yerlerin ayrı ayrı fotoğrafları çekilmiş, bunlar dava dosyasına konulmuştu.




    'İlk F tipi cezaevi firarisi'ne müebbet Yorumları