Hemzemin geçitte kaza isyan ettirdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (15:04)   Son Mesaj: 12-06-2010 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    12-06-2010

    Hemzemin geçitte kaza isyan ettirdi

    Hemzemin geçitte kaza isyan ettirdi


    Eskişehir'de bariyeri bulunmayan hemzemin geçitte meydana gelen kazaya mahalle sakinleri tepki gösterdi.

    Alınan bilgiye göre, Eskişehir-İstanbul seferini yapan yük treni, Satılmışoğlu Mahallesi hemzemin geçidinde Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı yapımında çalışan Veli Çer (48) yönetimindeki 26 NZ 147 plakalı kamyona çarptı.
    Treni son anda fark ederek aracını durduran Çer, kazadan yara almadan kurtuldu. Hafif yaralanan Çer, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol, ekiplerin müdahalesinin ardından kısa süre sonra trafiğe açıldı.

    Bu sırada hemzemin geçitte toplanan vatandaşlar, hızlı tren hattının mahalleyi ikiye böldüğünü belirterek, ''Hemzemin geçitte bariyer yok. Tren geçeceği zaman sesli ikaz yapılıyor. Sesli uyarıyı da kimse duymuyor. Bu nedenle hemzemin geçitte çok sık kaza yaşanıyor. Bir an önce alt veya üst geçit yapılmalı'' dedi.

    Mahalle sakinleri, hızlı tren hattını yapan firma tarafından yapılan alt geçidin kullanılmasının mümkün olmadığını öne sürerek, ''Bu geçitten insan bile geçemez. Mahallede hayvancılık yapılıyor. Hayvanları buradan geçirmek mümkün değil'' diye konuştu.

    Satılmışoğlu Mahallesi sakinleri, daha fazla can ve mal kaybı yaşanmaması için sorunlarına bir an önce çözüm beklediklerini ifade ettiler.




    Hemzemin geçitte kaza isyan ettirdi Yorumları