Bakan Eroğlu, Meksika yolcusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (14:38)   Son Mesaj: 12-06-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    12-06-2010

    Bakan Eroğlu, Meksika yolcusu

    Bakan Eroğlu, Meksika yolcusu


    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''İklim Değişikliği 16. Taraflar Konferansı''na katılmak üzere yarın Meksika'ya gidecek.

    Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, 29 Kasım-10 Aralık 2010 tarihleri arasında Meksika'nın Cancun şehrinde düzenlenen İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 16. Taraflar Konferansı'na, çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcilerinden oluşan 88 kişilik bir heyetle katıldığı belirtildi.
    Kyoto Protokolü sonrasındaki döneme yönelik hazırlık toplantısı niteliği de taşıyan konferans için İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ile Kyoto Protokolü'ne üye 196 ülkenin resmi temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile uluslararası kuruluşların da dahil olduğu yaklaşık 16 bin kişinin bir araya geleceği ifade edilen açıklamada, Bakan Eroğlu'nun, konferans çerçevesinde 10-12 Aralık 2010 tarihleri arasında Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılacağı bildirildi.

    Açıklamada, Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi'nde, Taraflar Konferansı süresince gerçekleştirilecek çeşitli çalışma gruplarının toplantıları ve oturumları neticesinde hazırlanacak ortak vizyon, azaltım, uyum, teknoloji transferi ve finansman konu başlıkları altındaki müzakere metinlerinin karara bağlanacağı duyuruldu.

    Açıklamada, Meksika'ya yarın hareket edecek olan Bakan Eroğlu'nun, 12 Aralık Pazar günü Türkiye'ye döneceği ifade edildi.




    Bakan Eroğlu, Meksika yolcusu Yorumları