TOBB, Filistin'e 5 TIR dolusu malzeme yolladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (14:23)   Son Mesaj: 12-06-2010 (14:23)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    12-06-2010

    TOBB, Filistin'e 5 TIR dolusu malzeme yolladı

    TOBB, Filistin'e  5 TIR dolusu malzeme yolladı


    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Filistin'deki 6-11 yaş arası 101 bin öğrenci için 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemeyi Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da katıldığı törenle Filistin'e yolladı.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Filistin'deki 6-11 yaş arası 101 bin öğrenci için okul forması dikilmesi amacıyla değeri 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemeyi Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da katıldığı törenle Filistin'e yolladı.
    Swiss Otel'de düzenlenen törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, söz konusu yardımın Gazze ve Batı Şeria'ya gönderilecek 101 bin kız ve erkek öğrenci için okul forması dikilmesinde kullanılacak kumaş, astar, vatka, düğme, fermuar gibi malzemelerden oluştuğunu ve bu yardımın Türk Kızılay'ı tarafından bölgeye ulaştırılacağını söyledi.

    Türk iş alemi ve halkı olarak her zaman kardeş olarak gördükleri Filistin halkının yanında olacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, ''Filistin'e refah ve huzur getirecek her girişimin arkasındayız'' dedi.

    Daha önce de Kudüs'teki hastaneye yardımda bulunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, öğrenciler için gerçekleştirdikleri bu yardımın ise Filistin Ekonomi Bakanlığı'na Türk Kızılay'ı aracılığıyla teslim edileceğini, bunun için İsrail makamlarıyla kurulan diyalog sonucunda gerekli tüm izinlerin alındığını anlattı.

    Söz konusu malzemeyi dikilmiş olarak yollamadıklarını, bunun sebebinin ise bunların gideceği yerde dikilerek Filistinlere yeni iş imkanı sağlanması olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ''Yani balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmek için bu projeyi böyle başlatıyoruz'' dedi.

    Böylece, Filistinlilerin yeni iş imkanlarına kavuşması ve bu konuda tecrübelerini geliştirmesini arzuladıklarını da ifade eden Hisarcıklıoğlu, dünyada işsizlik ve yoksulluk oranı en yüksek bölgenin Filistin olduğunu kaydetti.

    ''KALICI BARIŞ İSTİYORUZ''

    ''Hepimiz bölgede kalıcı bir barış istiyoruz'' diyen Hisarcıklıoğlu, Filistin'de kalıcı bir barışın olabilmesi ve oradaki koşulların düzelmesi için çaba harcadıklarını da belirterek, bu konuda TOBB olarak Filistin'de kurmayı düşündükleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile beraber 10 bin Filistinliye iş imkanı sağlayacak proje üzerinde ise son noktaya geldiklerini bildirdi.

    Konuşmasında, bu yardımları Filistin halkına ulaştıracak olan Türk Kızılayı'na da teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Kızılay'ın bütün dünyada yardıma muhtaçlar için kullandığı sloganın ''Yalnız değilsiniz'' olduğuna işaret ederek, Türk Kızılayı'nın dünya coğrafyası üzerinde kim, nerede sıkıntıdaysa onların yardımına koştuğunu anlattı.

    Özellikle Filistin'e yardım konusunda Kızılay'ın her zaman kendilerine destek olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, daha öncede Filistin'deki hastaneye yaptıkları yardımda Kızılay'ın kendilerine büyük destek verdiğine işaret etti.

    TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI KÜÇÜKALİ

    Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'de konuşmasında, kurum olarak Filistinle çok yakından ilgilendiklerini belirterek, bu kezde TOBB'un Filistinde'ki okul çocukları için gönderdiği 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemenin yerine ulaştırılması görevini üstlendiklerini anlattı.

    Küçükali bir hafta içerisinde söz konusu yardımın Filistin'e ulaşmış olacağını belirterek, TOBB'un yapmış olduğu bu yardımın tam yerinde bir ihtiyaca cevap verdiğini bildirdi.

    Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 5 tır dolusu malzemeyi Filistin'e ulaştıracak Kızılay görevlileriyle tokalaştı.

    Daha sonra Mahmut Abbas, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, 5 tır dolusu yardım malzemesini taşıyan şoförleri, el sallayarak Swiss Otel önünden uğurladılar.

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Türk halkının bize sunduğu yardımlar, şüphesiz ki bir kardeşin kardeşe yaptığı yardımlardır" dedi.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Filistinli öğrencilere 5 tır dolusu yardımın gönderildiği törende konuşan Abbas, Ankara'ya ve Türkiye'ye geldikleri her seferde "kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini" söyledi.

    Abbas, Türk halkının her zaman olduğu gibi "öncü rol oynayarak Filistin'deki kardeşlerinin yanına koştuğunu" belirterek, "Türk halkı daha önce de yardım gemileriyle, canları pahasına fedakarlıklarda bulunarak, yardımları Filistin halkına ulaştırmıştı" dedi.

    Türk halkının kararlı bir şekilde Filistinli kardeşlerine yardım ulaştırılması için hareket etmesinin, "Türk halkının inançlı bir şekilde bu yardımları sürdüreceğini gösterdiğini" belirten Abbas, bu vesileyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB ve "yüce yardımlarını asla unutamayacakları" Türk Kızılayına teşekkür etti.

    Abbas, malzeme dolu bu tırların, Türk halkının yaptığı yardımların yeni bir adımı olduğunu belirterek, Cenin'de organize sanayi bölgesi inşa edilmesi gibi başka projeler de olduğunu, bu projelerin de kısa zamanda hayata geçirilmesini umduğunu kaydetti.

    Başbakan Erdoğan'la görüşmelerinde dile getirdikleri ve Başbakan'ın da "büyük bir heyecanla destek verdiği" bir başka projenin de Gazze'de su arıtma tesisi inşa edilmesi olduğunu ifade eden Abbas, Gazze'deki vatandaşların içme suyunun temin edilmesi için inşa edilecek bu tesisin önemini vurguladı.

    Mahmud Abbas, Filistin'in genelinin ve özellikle Gazze'nin kuraklıkla karşı karşıya bulunduğunu, ancak bu bölgede aynı zamanda su kirliliği olduğunu belirtti.

    Mahmud Abbas, Türk halkının gönderdiği yardımların her Filistinlinin evine girdiğini ve Filistinlilerin de bu yardımlardan dolayı minnettar olduğunu kaydetti.

    TOBB, Filistin'deki 6-11 yaş arası 101 bin öğrenci için okul forması dikilmesi amacıyla değeri 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemeyi Filistin'e yolladı. Malzemeler, Türk Kızılay'ı tarafından bölgeye ulaştırılacak.




    TOBB, Filistin'e 5 TIR dolusu malzeme yolladı Yorumları