Ehli Beyt aşkı ekranda ağlattı -   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (14:17)   Son Mesaj: 12-06-2010 (14:17)    Cevap: 0    Gösterim: 1420  

    12-06-2010

    Ehli Beyt aşkı ekranda ağlattı -

    Ehli Beyt aşkı ekranda ağlattı -


    Programında Kerbela ve Ehl-i Beyt sevgisini işleyen ünlü yazar Sadık Yalsızuçanlar, programın sonuna doğru bir metin okumak istedi ama gözleri dolarak, “daha fazla okuyamayacağım" diyerek yayını bitirdi...



    Programının sonunda her hafta olduğu gibi bu haftada kendisine gönderilen kitapları tanıtan Sadık Yalsızuçanlar, "Her yer Kerbela" isimli belgesel çalışmasının girişindeki yazıdan bir kesit okurken, gözleri dolu drolu oldu ve gözlüklerini çıkartarak, "daha fazla okuyamayacağım " diyerek, seyircilerinden özür diledi ve programı sonlandırdı.
    Yazar Sadık Yalsızuçanlar, ÜLKE TV'deki "Açık Deniz" adlı programının sonlarına doğru, ilk olarak Timaş Yayınları'ndan çıkan "Cam ve Elmas" isimli romanında yayınlanan, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da katledilmesini anlattığı "Her Yer Kerbela" başlıklı yazısının son bölümünde, gözleri doldu ve bir süre duraksadıktan sonra, "Okuyamıyacağım. İnşallah tekrar görüşmek üzere haftaya, hoşçakalın." dedi, ardında da yaptığı şu dua ile veda etti: "Allah Ehlibeyti'nin muhabbeti ve aşkıyla bizi rızıklandırsın"

    Sadık Yalsızuçanlar'ın duygularına gem vuramadığı satıları şöyle: "Peygamber imamesini alıp başını açtı. Gök ve yer titremeye başladı, Cebrail kanatlarını çekti. Diller tutuldu, gözler süzüldü, eller kırıldı, kollar düştü. Hüseyin'in yaralı sinesi cellat çizmesiyle ezildi. Nasıl kıydın ceylana kansız avcı? Sana bu söz yetmez, sana kıyamet gerekmez. Sana cennet gerekmez cehennem gerekmez.

    Nasıl kıydın Fatma'nın masumuna, Ali'nin canına, Muhammed'in gözbebeğine? Sana dünya gerekmez, ahiret gerekmez. Sana söz yetişmez, ateş yetişmez. Su vermeden hangi kurban kesilmiştir ey mel'un, dili dudağı kavruldu masumun, susuz kaldı, bir damla su verin. Boğazını hangi hançer keser ciğeri ateşle kavrulmuşun? Ben Kerbela'yım ey Muhammed. Gözlerimden yaş değil kan akar, çöl ateşinde zulüm hançeri yedim, zalime yakalandım ey Muhammed...

    Dağlanan yüreğimin hakkı için, günahsız dökülen kanların hakkı için ey Muhammed, yalvar O'na, güzel isimlerinin hatırı için yakar, kalkış günü yolundan gidenleri bağışlasın. Son sözü, tanıklık oldu Hüseyin'in. Gökler kara giyindi, yer sarsıldı ey Hüseyin. Saba rüzgarı esti, Cebrail tacını alıp ağladı ey Hüseyin. Kandiller söndü, Kerbela kanla yıkandı, ey Hüseyin. Sakine zalimlerin pençesine düştü, dostlarının evi talan edildi ey Hüseyin. Kerbela garibini susuz öldürdüler, Allah'ın gökleri yıkıldı ey Hüseyin!"

    Sadık Yalsızuçanları'ın "Her yer Kerbela" isimli belgesel çalışmasında Seyyid Hüseyin Nasr'dan Abdulkerim Süruş'a, Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak'tan Reha Çamuroğlu'ha, Hüseyin Hatemi'den, Caferi cemaatinin kılavuzu Alevi dedelerinden Selahattin Özgündüz hocaya kadar birçok Ehlibeyt aşığı ve uzmanıyla yapılmış bu söyleşiler yer almakta.





    Ehli Beyt aşkı ekranda ağlattı - Yorumları