Parklardaki spor aletleri Brüksel'e örnek oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (13:56)   Son Mesaj: 12-06-2010 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    12-06-2010

    Parklardaki spor aletleri Brüksel'e örnek oldu

    Parklardaki spor aletleri Brüksel'e örnek oldu


    Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, bazı merkezlerdeki açık alanlara spor aletleri yerleştireceklerini ve bu projenin ise Türkiye'den esinlenerek gerçekleştirileceğini aktardı.

    Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, bazı merkezlerdeki açık alanlara spor aletleri yerleştireceklerini ve bu aletlerin ücretsiz bir şekilde vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. Bu projenin ise Türkiye'den esinlenerek gerçekleştirileceğini aktaran Emir Kır, sporun öneminin çok büyük olduğunu ve toplumun büyük bir kısmına da hitap etmesi gerektiğini aktardı.
    Cihan Haber Ajansı'na konuşan Emir Kır, spor alanındaki yatırım projelerini anlattı. Bakan Kır, "Sağlıklı yaşamak spordan geçiyor. Buna da küçük yaşlardan başlamak gerek. Bu da imkânlarla olacağından bizler yatırımları artırıp merkezlerden daha fazla vatandaşın yararlanmasını sağlayacağız." dedi.

    Emir Kır, önümüzdeki yıldan itibaren mahallelerin önemli merkezlerindeki parklara spor aletleri yerleştireceklerini ifade etti. Bu konuda Türkiye'den esinlendiklerini ifade eden Kır, "Bundan sonra herkes fitness yapabilecek." dedi. Emir Kır, Belçika'nın hava şartlarının da göz önünde bulundurulacağı ve malzemelerin de buna göre kullanılacağını dile getirdi. Spor yapan insanlarla yapmayanlar arasında büyük farkların olduğunu aktaran Bakan, spor yapan bir toplum oluşturmak istediklerini vurguladı.




    Parklardaki spor aletleri Brüksel'e örnek oldu Yorumları