Uzan'ların Türkiye'ye ödeyeceği tazminat   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-06-2010 (12:22)   Son Mesaj: 12-06-2010 (12:22)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    12-06-2010

    Uzan'ların Türkiye'ye ödeyeceği tazminat

    Uzan'ların Türkiye'ye ödeyeceği tazminat


    Halen Paris’te yaşayan Cem Uzan ile Ürdün’de ikamet ettikleri öne sürülen Baba Kemal Uzan ile Hakan Uzan’ın başı, tazminat davaları nedeniyle derde girdi.

    Telsim, ÇEAŞ ve Kepez ile ilgili üç tahkim davasını kaybeden Uzan Ailesi, Türkiye"ye 15 milyon dolar tazminat ödeyecek
    Uzan Ailesi, Enerji Bakanlığı ile TMSF tarafından el konulan şirketlerle ilgili birçok tazminat davası açmıştı. Bu davalardan, Telsim ile 18 milyar dolarlık tazminat talepli dava, Polonya"lı Huta firması tarafından açılan 4.6 milyar liralık tazminat talepli dava ile Polonyalı Europe firması tarafından açılan 3.8 milyar dolar tazminat talepli dava Türkiye lehine sonuçlandı.

    Bu davalarla ilgili Türkiye de tazminat talebinde bulundu. Tahkim davalarında, karşı tarafın avukatlık, avukatların yol ve otel gibi giderleri ile mahkeme masraflarını isteme hakkı bulunuyor.

    MASRAFLAR MAHKEMEYE SUNULDU

    Bu haktan yola çıkan Türk avukatlar, kazanılan üç davada yapılan masrafları tahkim mahkemesine sundu. Üç davada Türkiye"nin masraflarından dolayı Uzanlar"ın tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

    Uluslararası mahkemeler, Uzan Ailesi"nin, Türkiye"ye Polonyalı Huta firmasının davasından 5 milyon 304 bin dolar, Polonyalı Europe firmasının davasından 3 milyon 907 bin dolar, Telsim davasından da 5 milyon 500 bin dolar tazminat ödenmesini hüküm altına aldı.

    Ayrıca, bu tazminatların dışında, Uzan Ailesi mahkeme masraflarını da ödeyecek. Mahkeme masraflarıyla birlikte Uzanlar"ın üç davadan dolayı ödeyecekleri tazminat tutarının 15 milyon doları geçtiği belirtildi. Hüseyin Özay

    Uzan sefada parti borç içinde

    Cem Uzan Paris"te günlüğü 4 bin Euro"luk rezidansta yaşarken, kurduğu Genç Parti ise mali açıdan zor günler yaşıyor. Parti teşkilatları, kiralarını ödemediği için il ve ilçe merkezlerini kapatmak zorunda kalırken, birçok teşkilatın da borç taktığı belirtildi. Cem Uzan"ın ise "siyasi baskı" iddialarını kanıtlamak için, partiyi tasfiye etmediği öne sürüldü.




    Uzan'ların Türkiye'ye ödeyeceği tazminat Yorumları