Erdoğan'ın başdanışmanından Wikileaks yorumu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (03:34)   Son Mesaj: 12-06-2010 (03:34)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    12-06-2010

    Erdoğan'ın başdanışmanından Wikileaks yorumu

    Erdoğan'ın başdanışmanından Wikileaks yorumu


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Wikileaks belgelerinin hükümeti itibarsızlaştırmaya dönük iddialar içerdiğine dikkat çekti.

    Bunun da hiç tesadüf görünmediğine işaret etti. Akdoğan, Star Gazetesi'nin Açık Görüş ekinde yer alan makalesinde, bu belgelerin yayınlanmasıyla ilgili olarak İsrail'i işaret etti. Ancak Türkiye'nin ve Erdoğan hükümetinin bu belgelerin altında kalma ihtimalinin düşük olduğunu savundu.
    Yalçın Akdoğan'a göre dünya, asrın en büyük örgütlü propaganda faaliyeti ile karşı karşıya. Wikileaks hadisesi, uluslararası düzeyde ilişkileri yeniden dizayn etmeye, halkların psikolojisi ile oynayarak ülkeleri farklı tutum ve politikalara yöneltmeye dönük bir etkinlik. Bu sızıntıdan ABD'nin zarar göreceğine dair güçlü bir emare olmadığını belirten Akdoğan, bazı güçlerin tüm bilgi ve belgelere rağmen ABD yönetiminin istenen adımları atmamasından rahatsızlık duyduğunu ve onu istenen yörüngeye çekmeye çalıştığını öne sürdü. Ardından, "Bundan, öncelikli hesabı olan ülke İsrail'dir. İsrailli yetkililer ABD'nin Türkiye'ye gerçekten baskı yapmadığını düşünüyorlar." görüşlerine yer verdi.




    Erdoğan'ın başdanışmanından Wikileaks yorumu Yorumları