Eylemci öğrenciler bugün serbest kaldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (00:57)   Son Mesaj: 12-06-2010 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    12-06-2010

    Eylemci öğrenciler bugün serbest kaldı

    Eylemci öğrenciler bugün serbest kaldı


    Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eylemlerde gözaltına alınan öğrenciler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edilen eylemci öğrenciler savcı tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemede ifadeleri alınan Didem Arda, Aziz Güler, Emre Öztürk isimli öğrenciler serbest kaldıktan sonra adliye bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
    İstanbul Üniversitesi öğrencisi Emre Öztürk, "İçeride Başbakan, bakanlar, rektörler toplanmışlar ve YÖK'ü, demokrasiyi konuşuyorlar. Dışarıda ise öğrencileri polis bütün bir hıncını çıkarmak üzere dövdü. Gaz sıktılar ve birçok arkadaşımız yaralandı. Burada bugün burada bu saate kadar tutulmamızın sebebi bir polis memuru yaralanmış. Bizim onlara tavsiyemiz öğrencilere bu şekilde davrandıkları sürece bu tip sorunlarla karşılaşacaklar. Bunu bizden bilmesinler." şeklinde konuştu.

    Serbest bırakılan eylemci öğrencileri adliye çıkışında Genç-Sen üyesi yaklaşık 20 kişi karşıladı. Birbirlerine sarılan öğrenciler basın açıklaması sırasında sık sık slogan attı.




    Eylemci öğrenciler bugün serbest kaldı Yorumları