Bildirideki vurgu: İş dünyasının dinamizmi şart   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-05-2010 (18:21)   Son Mesaj: 12-05-2010 (18:21)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    12-05-2010

    Bildirideki vurgu: İş dünyasının dinamizmi şart

    Bildirideki vurgu: İş dünyasının dinamizmi şart


    Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen ''Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi''nin sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride "Türkiye'nin potansiyelini ve gücünü ortaya koyabilmesi için, iş dünyasının dinamizmine gereksinim bulunmaktadır." vurgusu yapıldı.

    Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen ''Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi''nin sonuç bildirgesinde, Türkiye'nin, günümüz dünyasında gerek bölgesel, gerek küresel ölçekte varmış olduğu gelişmişlik düzeyinde, mevcut potansiyelini çok çeşitli faaliyet alanlarında giderek kullanabilmesi ve uluslararası düzeyde yarar sağlayıcı hale getirmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.
    Bildirgede, şunlar kaydedildi:

    ''Kanaatimizce, Türkiye'nin potansiyelini ve gücünü ortaya koyabilmesi için, iş dünyasının dinamizmine gereksinim bulunmaktadır. Kuşkusuz, bu bağlamda hükümetlerin görevi gerekli alt yapıyı oluşturmaktır. Ancak, oluşan bu alt yapı üzerinde, inşa edilecek akıl ve mantık ölçütlerine uygun yapıtların ortaya çıkarılıp işletilmesi özel kurum ve kuruluşlara ait olacaktır. Zirvenin varmak istediği amaçların başında, bu ilk konferans için seçilen Afrika, Orta Doğu ve Avrasya coğrafyasında çeşitli alanlarda ekonomik ve ticari işbirliğinin arttırılması gelmektedir. Ayrıca, bu coğrafyadaki ülkelerin öncelikli gereksinim duydukları yatırımların yönlendirilmesi ve bu gereksinimlere göre özel projeler hazırlanarak, uygulama alanına sokulması için bir diyalog ortamının yaratılması amaçlanmaktadır. Bu tür diyalogların ve tartışmaların tarafsız, ön yargısız ve sadece ülkelerin uzun vadeli çıkarları gözetilerek yapılması esastır. Tüm bu beklentilerin yerine getirilmesinde genç nesillerin rolü yaşamsal ölçekte olacaktır.''

    Bölgesel ve küresel bazda süratle değişmekte olan şartlara uygun adımlar atılmasının kaçılınmaz olduğuna işaret edilen bildirgede, ''Doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını bölgemizdeki ülkeler yönünde celp etmek, bu ülkeleri ithalata bağımlı olmaktan kurtarmak, önemli bir gerekliliktir'' denildi.

    Bildirgede, Birinci Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nin, tüm bu gereklere uygun bir ortam ve cevapların ortaya çıkmasında bir araç işlevini yerine getirdiğine işaret edildi.




    Bildirideki vurgu: İş dünyasının dinamizmi şart Yorumları