Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na Wikileaks çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-05-2010 (17:38)   Son Mesaj: 12-05-2010 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    12-05-2010

    Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na Wikileaks çağrısı

    Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na Wikileaks çağrısı


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Wikileaks internet sitesinde yer alan belgeler ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek ''Bu işi kaşımayı bırak, bununla ilgili yapıcı ol, yol gösterici ol, sorumlu ol, ülke pozitif muhalefetten de kazanabilir'' dedi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Wikileaks internet sitesinde yer alan belgeler ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, ''Bu işi kaşımayı bırak, bununla ilgili yapıcı ol, yol gösterici ol, sorumlu ol, ülke pozitif muhalefetten de kazanabilir'' dedi.
    Topçu, partisinin Mamak ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Yalçın Topçu, Türkiye'nin bir çok önemli sorununun bulunduğunu ancak, göreve gelen hiçbir partinin bu sorunları kökünden çözemediğini savundu. Tüm sorunların çözümü için 2 yıla ihtiyaçları bulunduğunu belirten Topçu, bu sürenin ilk yılının hazırlık ve ikinci yılının da uygulama ile geçeceğini bildirdi ve vatandaşlardan oy talep etti.

    -WIKILEAKS BELGELERİ-

    Konuşmasında Wikileaks belgelerine değinen Topçu, hem iktidardan hem de muhalefetten konuyu iç siyaset malzemesi yapmamasını istedi.

    Topçu, İran Büyükelçiliğini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ''ABD'den yayınlanan belgelerde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret var ise, suçlama var ise tüm Türkiye bir ve beraber karşısında olmalı'' dediğini anımsatarak ''Belgelerden sadece 30'u açıklandı, Türkiye'de yer yerinden oynadı. (Sakın siz bunu iç siyasete malzeme yapmayın, bu açıklanan belgelerde Türkiye'nin milli menfaatleri var mı yok mu ona bakın, onunla alakalı ulusal ve uluslararası hukuka başvurun) dedim, Başbakan şimdi onu yapıyor, teşekkür ediyorum, olması gereken bu'' görüşünü dile getirdi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Topçu, ''Gömleğinin fiyatını bilmeyen ama Çubuk ovasında kurban pazarlığı yapan ana muhalefet partisinin sayın Genel Başkanına sesleniyorum; Bu işi kaşımayı bırak, bununla ilgili yapıcı ol, yol gösterici ol, sorumlu ol, ülke pozitif muhalefetten de kazanabilir. Siz seçim yardımından 90 trilyon lira para aldınız, bunun gereğini yap, hakkını ver, ortamı, ortalığı germe'' dedi.

    Konuşmasında füze kalkanı konusuna da değinen Topçu, Türkiye ile İran'ın karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, füze kalkanının Türkiye'ye kurulmamasını istedi.




    Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na Wikileaks çağrısı Yorumları