Kışanak: Dörtyol olayları iyi araştırılsın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-05-2010 (17:34)   Son Mesaj: 12-05-2010 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    12-05-2010

    Kışanak: Dörtyol olayları iyi araştırılsın

    Kışanak: Dörtyol olayları iyi araştırılsın


    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, ''Dörtyol'da yaşanan olayların perde arkasındakiler iyi araştırılıp ortaya çıkarılsın'' dedi.

    Kışanak, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 27 Temmuz'da dört polis memurunun şehit edilmesinin ardından çıkan olaylarda yakılan BDP Dörtyol İlçe Binası'nın açılışı öncesi yaptığı konuşmada, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi vermenin çok kolay olmadığını söyledi.
    Dörtyol'da hiç kimsenin tasvip etmediği bir olayın yaşandığını ifade eden Kışanak, ilçede herkesin misafir değil, ev sahibi durumunda olduğunu, barış, demokrasi, özgürlük getirilmesi için kente herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

    Bu ülkenin her renginin ülkeye güzellik kattığını, Kürt, Türk, Alevi, Arap, Sünni herkesin kendi kimliğiyle kardeşçe yaşaması gerektiği anlatan Kışanak, Hatay'ın bu konuda bir ayna olduğunu dile getirdi.

    Farklı renklerin yer aldığı Dörtyol'da yaşanan olayların arkasında kötü ve karanlık güçlerin olduğunu bildiklerini anlatan Kışanak, şöyle devam etti:

    ''Tüm Dörtyol halkı adına sesleniyorum: Kimlik, inanç ayrımı yapmadan biz, barış, kardeşlik ve özgürlük istiyoruz. Bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Etnik çatışma yaşanır, halklar birbirini zedeler, zarar verirse bunu onarmak mümkün değil. Testi kırıldıktan sonra onu asla eski haline getiremezsiniz. Bu testiyi kırmadan, yolumuza devam edelim. Testiyi, barış ve kardeşlik suyu ile dolduralım. Tüm yurttaşlarımız yaşadıkları haksızlıklara rağmen kini, nefreti barındırmayacak.''

    Ülkede kardeşlik duygusunun korunmasının herkesin görevi olduğunu vurgulayan Kışanak, dili, kimliği olmayan ülkenin demokrasisinin de olamayacağını söyledi.

    Dörtyol'a yakmak ve yıkmanın yakışmadığını ifade eden Kışanak, burayı barış ve demokrasinin sembolü yapacaklarını belirtti.

    Dörtyol ilçesinde yaşanan olaylar sırasında hükümetin ve devletin kurumlarının sorumlu davranmadığını ileri süren Kışanak, ''Provokasyonları önlemek için uğraşılmadı. Eğer uğraşılsaydı, 3-5 gün provokatörler burayı esir almazdı. Artık isteğimiz, Dörtyol'da yaşanan olayların perde arkasındakiler iyi araştırılıp ortaya çıkarılsın'' dedi.

    Kışanak, seçim sürecinde de Hatay'daki bütün demokrasi güçlerinden, emeğin hakkını savunan herkesten destek istediklerini, halkın iradesinin sandıktan çıkmasını beklediklerini söyledi.

    Konuşmaların ardından Kışanak, barışın simgesi olarak güvercin uçurdu ve Dörtyol İlçe Binası'nın açılışını yaptı.




    Kışanak: Dörtyol olayları iyi araştırılsın Yorumları