Kuzu: Fitne sokmaya çalışsalar da işbirliği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-05-2010 (16:37)   Son Mesaj: 12-05-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    12-05-2010

    Kuzu: Fitne sokmaya çalışsalar da işbirliği

    Kuzu: Fitne sokmaya çalışsalar da işbirliği


    TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ''Her ne kadar muasır medeniyet seviyesi olarak biz Batı standartlarını kabul edip, bunun üzerinde yoğunlaşıyorsak da bölgemizde güç birliğini her alanda sağlamamız gerekiyor'' dedi.

    Kuzu, Uluslararası İşbirliği Platformunun düzenlendiği Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nin son gününde yapılan ''Eğitim, Kültür ve Üniversiteler'' konulu panel öncesindeki konuşmasında, 8 yıldır hükümet olarak bölgeye çok önem verdiklerini söyledi.
    Burhan Kuzu, ''Her ne kadar bir takım sitelerden buraya fitne sokmaya çalışanlar varsa da bu bölgedeki işbirliği, güç birliği devam edecektir. Bundan en ufacık bir tereddüt yok'' dedi.

    Batı ile irtibatlarının mutlaka devam edeceğini, hedeflerinin belli olduğunu ifade eden Kuzu, şunları kaydetti:

    ''Bir şey daha var ki; Batı insanı güçten anlıyor. Yani sen güçlüysen sana sahip çıkıyor, güçlü olmadığın zaman öyle acıma hissi falan zerre kadar yok. Bizim bölgedeki insanlarda olan o işbirliği, karşılıklı dayanışma, hoşgörü, yardımlaşma duygusunun zerresi yok. Rahmetli Ecevit Hollanda'ya gittiği zaman '70 cente muhtaç kaldık' dedi. Demirel, keza öyle...Bunları siyasi anlamda söylemiyorum. Bunlar hep bizim hükümetlerimizdi bir zamanlar, acıyarak, içim yanarak bunları söylüyorum. Bugün bize milyar dolarlar kredi açmak isteyen birçok devlet var sırada. Bu, bölgedeki gücümüzle alakalıdır. Eğer biz bu bölgede karşılıklı işbirliğini sağlamasaydık, kardeş ülkelerle beraber bu bölgesel gücümüzü bir araya getiremeseydik inanın ki bunların hiç birisi olmazdı. Her ne kadar muasır medeniyet seviyesi olarak biz batı standartlarını kabul edip, bunun üzerinde yoğunlaşıyorsak da bölgemizde güç birliğini her alanda sağlamamız gerekiyor.''

    Bu işbirliğinin sadece ekonomik boyutu olmadığını, kültür ve eğitim birliğini sağladıkları zaman arkasından ekonomik birliğin de bir şekilde mutlaka geleceğini söyleyen Kuzu, ''Buna sadece Ortadoğu olarak değil Balkanlar'ı da önümüzdeki yıllarda bunun içine alarak hatta Afrika'yı da bir anlamda alarak bütün sıkıntı çeken ülkeler tamamıyla barışçıl amaçlarla işbirliğini sağlamamız gerekiyor'' dedi.

    Dünyanın ayakta durmasının bu bölgenin güçlü olmasına bağlı olduğuna dikkati çeken Kuzu, siyasetçiler olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.




    Kuzu: Fitne sokmaya çalışsalar da işbirliği Yorumları