Erdöl: YAŞ mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-05-2010 (16:36)   Son Mesaj: 12-05-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    12-05-2010

    Erdöl: YAŞ mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz

    Erdöl: YAŞ mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz


    TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, hükümet olarak YAŞ kararları kapsamında TSK'dan ihraç edilenlerin mağduriyetinin giderilmesine yönelik çalıştıklarını belirtti.

    Adaleti Savunanlar Derneğince (ASDER) Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ''Darbelerin Asker Mağdurları'' panelinde konuşan Erdöl, 15 yıl TSK'da askeri doktorluk yaptığını bildirdi.
    Eşinin başının kapalı olduğunu ifade eden Erdöl, görev yaptığı sürede kendisi ile ilgili çeşitli incelemelerin yapıldığını belirterek bazı anılarını anlattı.

    YAŞ kararları ile ihraç edilenlerin mağduriyetinin giderilmesi için hükümet olarak yaptıkları çalışmaların devam ettiğini belirten Erdöl, uyum yasaları kapsamında bu sorunun çözüleceğini söyledi. Erdöl, şöyle konuştu:

    ''Biz gerekli düzenlemeleri yapacağız. Teröristi çoban zanneden kişi ile çobanı terörist zanneden kişiyi hesaba katacağız. Teröristi çoban zanneden, çobanı terörist zanneden subay istemiyoruz. Kalifiye elemanları dışarıya döken, onları açlığa mahkum eden insanlarla elbette ki bir hesaplaşmamız olacak. Hukuka hesap verecekler. Herkes hukuk önünde hizaya gelecek.''

    -DİĞER KONUŞMACILAR-

    CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır ise TSK'da teğmen rütbesi ile görev yaparken gözaltına alındığını daha sonra ise re'sen emekli edildiğini belirtti. Bu süreçte sorgulandığını ve işkenceye maruz kaldığını savunan Çakır, daha sonra ayakkabı satarak, pazarcılık yaparak ailesini geçindirmeye çalıştığını belirtti. Çakır, yaşadığı haksızlıkların kendisini siyaset yapmaya zorladığını kaydetti.

    ''Bu ülkede bir daha darbe olmaması, bu ülkenin 12 Eylül ile yüzleşmesiyle, yaşanan mağduriyetleri gidermesiyle mümkündür'' diyen Çakır, üçlü kararname ve YAŞ kararları ile TSK'dan ihraç edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde hazırladığı kanun teklifini hafta için Meclis Başkanlığına sunacağını belirtti.

    BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da kendisinin ''darbe mağduru'' olduğunu söyledi. İnsan haklarının herkes için gerekli olduğunu vurgulayan Birdal, Türkiye'de herkesin bundan eşit yararlanamadığını iddia etti. Ülkelerin gerçeklerle yüzleşerek demokratikleştiğini anlatan Birdal, ''Son bir senede kışlalarda ölenlerin sayısı arttı. Bunların araştırılması gerekir'' dedi.

    ASDER Onursal Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ise 12 Eylül darbesinin ardından idari işlemler sonucunda çok sayıda subay ve astsubayın TSK'dan çıkarıldığını belirtti.

    ASDER Genel Başkanı Ahmet Alper da TSK'dan ihraç edilenlerin mağdur olduğunu belirtti. Birçoğunun geçim sıkıntısı yaşadığını savunan Alper, söz konusu mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.




    Erdöl: YAŞ mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz Yorumları