Bakan Demir'den tapuda hız gururu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-05-2010 (15:58)   Son Mesaj: 12-05-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    12-05-2010

    Bakan Demir'den tapuda hız gururu

    Bakan Demir'den tapuda hız gururu


    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, dünyada tapu mülkiyet değişim sürecini en kısa sürede, en fazla sayıda kişiye sunan tek kuruluş olduklarını söyledi.

    Bakan Demir, Yalova Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Burada Şahin"den yatırımlar hakkında bilgi alan Demir, daha sonra Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğüne geçti.
    İl Müdürü Sebahattin Bilyay ile görüşen Demir, il müdürlüklerinin son dönemde bakanlık tarafından yapılan çalışmalarla ciddi bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini söyledi.

    Bunun bir göstergesi olarak, Yalova'da daha önce uygulanan şu anda 81 ilde yaygınlaştırılan yapı denetim kanunu kapsamındaki faaliyetleri çok daha etkin ve verimli bir şekilde yürüttüklerini dile getiren Demir, şöyle konuştu:

    ''İlave olarak 2012'de yürürlüğe girecek olan, özellikle yapı müteahhitliği ve özel müteahhitlik alanını kayıt altına alıyoruz. Özel yapıların yapım süreçlerini, plan ve projeye uygun olup olmadığını, buna göre yapılıp yapılmadığını, bu müteahhitlerin yapım süreçleriyle alakalı etik değerlere uygunluğu, mühendislik açısından ciddi anlamda takip edilecek ve uyum sağlamayanlara ciddi yaptırımlar uygulanacak. Bunları da bayındırlık il müdürlüğümüz takip edecek.''

    İl müdürlüklerinin yapı denetim sisteminde entegre çalışacağını vurgulayan Bakan Demir, şöyle devam etti:

    ''Bayındırlık ve iskan il müdürlükleri, yatırım yapan başka kamu kurum ve kuruluşlarının binasını yapmanın yanı sıra çok daha önemli planlama, projelendirme ve yapım süreçlerini, hem kamuda hem özelde çok sağlıklı bir şekilde takip eder bir konuma gelecek. Bunun için de tüm Türkiye'de bizim fiziki olmayan mekanlarımızı da uygun hale getirme noktasında çalışmalarımız var. Artık bayındırlık il müdürlükleri de klasik kamu kurum ve kuruluşları hüviyetinden de dönüştürülüyor. Müdürlükleri, çok etkin ve yeterli, alt yapısı tamamlanmış, özellikle malzeme denetiminde de laboratuvarları teçhizat yönünden kuvvetlendirilmiş bir nevi proje mühendislik bürosuna dönüştürüyoruz. Yeni yapılarımızı da buna göre yapma gayreti içerisindeyiz.''

    Buradaki ziyaretinin ardından Tapu Sicil Müdürlüğüne geçen Mustafa Demir, burada da başlatılan randevu sistemi hakkında bilgi verdi.

    İstanbul'da başlayan randevu sistemini yaygınlaştıracaklarını ifade eden Demir, ''2 ay içinde tüm sicil müdürlüklerimiz randevu sistemine geçiyor. Dünyada tapu mülkiyet değişim sürecini en kısa sürede, en fazla sayıda kişiye sunan tek kuruluşuz'' diye konuştu.




    Bakan Demir'den tapuda hız gururu Yorumları