Kimse Yok Mu Derneği'nden Bosna'ya yardım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-05-2010 (15:56)   Son Mesaj: 12-05-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    12-05-2010

    Kimse Yok Mu Derneği'nden Bosna'ya yardım

    Kimse Yok Mu Derneği'nden Bosna'ya yardım


    Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, Bosna Hersek'teki selde zarar gören vatandaşlar için ilk etapta 300 bin dolarlık bir acil yardım bütçesi ayırdıklarını söyledi.

    Mehmet Özkara, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te bir haftadır şiddetli yağışların etkili olduğunu, sel felaketinden 10 bin ailenin ciddi şekilde etkilendiğinin tespit edildiğini belirtti.
    Özkara, selin başka bölgelerde de kısmen etkisini gösterdiğini, ancak daha çok Bosna Hersek'te ciddi bir boyutta hasar meydana getirdiğini, dernek olarak selzede ailelerin acılarını hafifletmek için çalıştıklarını dile getirdi.

    Sel felaketinin etkisinin azalmasının ardından zararın boyutlarının tam olarak belirleneceğini ifade eden Özkara, şöyle konuştu:

    ''Bosna Hersek'teki selde zarar gören vatandaşlar için ilk etapta 300 bin dolarlık bir acil yardım bütçesi ayırdık. 10 bin ailenin evinin tadilat edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda zayi olan eşyaların yerine yenilerinin koyulması gerekiyor. İlerleyen günlerde kampanyamızın boyutunun daha da genişleyeceğini umuyoruz. Şu anda 2 tırımız da yüklenmeye başlandı. Orada gönüllülerimizden talep edilen gıda, giyim, battaniye gibi yardımları göndereceğiz. Orada havaların daha önceden soğuması nedeniyle battaniye, kışlık giyim ağırlıklı yardımlar ulaştıracağız. Yardım tırlarını bu akşam yola çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca ilk yardım ekibimizi yarın sabah gönderiyoruz. Gönüllülerimiz orada, hasar tespiti, sosyal inceleme çalışmalarına devam ediyor.''




    Kimse Yok Mu Derneği'nden Bosna'ya yardım Yorumları