'Yazıcıoğlu yaşıyor' diyen bürokratlara inceleme   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-05-2010 (13:38)   Son Mesaj: 12-05-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    12-05-2010

    'Yazıcıoğlu yaşıyor' diyen bürokratlara inceleme

    'Yazıcıoğlu yaşıyor' diyen bürokratlara inceleme


    BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte beş kişinin ölümüyle sonuçlanan Kahramanmaraş’taki helikopter kazasını araştıran Meclis Komisyonu, raporunu tamamladı. İşte o rapordan çarpıcı tespitler:

    NEVİN BİLGİN'in haberi
    - Kazanın olduğu nokta cep telefonu sinyallerinden oluşan haritada görünmesine karşın bunun okunamaması nedeniyle yer tespiti yapılamadı.

    - Olay günü Yazıcıoğlu"nun bulunduğu ve kazadan yaralı kurtulduğunu açıklayan Kayseri Valisi ve Emniyet Müdürü kamuoyunu yanılttılar ve "travma yarattılar."

    ORHAN ÖZDEMİR ORTALIĞI KARIŞTIRDI

    - Kayseri eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir tarafından Vali Mevlüt Bilici"ye iletilen gerçeğe aykırı olarak üretilmiş bilginin, kamuoyuna duyurulmasından ve bilgiyi üreten ve yayanlardan bilginin gerçeğe aykırı olduğu konusunda kanaat edinmesinden sonraki bir saatte aynı içerikli bilginin, yazılı olarak Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen tarafından yeniden üretilerek Kayseri ve diğer illere SVG cihazı ile gönderildiği anlaşılmıştır.

    BASKIYLA YALAN RAPOR YAZDIRDI

    Emniyet Müdürü Özdemir, söz konusu bilgiyi Kayseri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Dinç"ten şifahi olarak aldığını, onun da aynı biçimde Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürlüğünden aldığını öne sürmüştür. Ancak gerçek böyle değilken, Orhan Özdemir, Ali Orhan Dinç"e baskı ile gerçeğe aykırı yazılı beyanda bulunması için baskı yapmış ve sonuç almıtır.

    STAR GAZETESİ




    'Yazıcıoğlu yaşıyor' diyen bürokratlara inceleme Yorumları