AGD'den Erdoğan'a: MGV'nin hakkını ver   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-05-2010 (10:36)   Son Mesaj: 12-05-2010 (10:36)    Cevap: 0    Gösterim: 643  

    12-05-2010

    AGD'den Erdoğan'a: MGV'nin hakkını ver

    AGD'den Erdoğan'a: MGV'nin hakkını ver


    Heybeliada'daki Rum Erkek Yetimhanesi'nin Fener Rum Patrikhanesine iadesi, kapatılan ve gayrimenkullerine en konulan MGV'yei gündeme taşıdı. AGD Başkanı Tongüç, 'Erdoğan ve iktidara yetiştikleri kurumun hakkını verin çağrısı' yaptı.

    AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, geçtiğimiz günlerde namaza giderken sarhoşlar tarafından öldürülen Tamer Koç adlı vatandaşımızı hatırlatarak "Dumansız hava sahası başlatarak sigarayı yasaklayan devlet, alkolizme de savaş açmalıdır." diye konuştu. AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, mutad olarak düzenlenen şube sorumluları ve şube başkanları toplantısı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Tongüç, konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirdi.
    Cana kıymak sıradanlaştı

    Ülkemizin büyük bir ahlaki ve manevi tahribatla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Tongüç, geçtiğimiz günlerde sabah namazına giderken, alkollü gençler tarafından başından vurularak hunharca öldürülen Tamer Koç'u hatırlatarak "İnsanın kanını donduran bu hadisenin ülkemizin nasıl bir ahlaki ve manevi tahribatın içinde olduğunu açık bir şekilde göstermiştir. Otobüslerde yakılanlardan tutun, satanist ayinlerinde kurban edilenlere kadar her şeye şahit olduk, şimdi de zevk için insan katlediliyor. Bir cana kıymak artık sıradan bir olay haline gelmiş durumda. Allah korkusundan nasibin almayan insanlar maalesef yoldan geçen bir insanı hedef tahtası yapacak kadar canavarlaşmışlardır. Bir insanın yaşam hakkını sırf zevk olsun diye elinden alanlar bu canavarlıklarını alkol mazeretine sığınarak açıklıyorlar." diye konuştu.

    Bu vahim olayın vebalini oldukça büyük olduğunu dile getiren Tongüç, "Birahanelerin dolup taştığı ve 2009 yılı verilerine göre yılda 1 milyar 101 milyon 582 bin 924 litre içkinin tüketildiği Türkiye'de bu sonuca şaşırmamak gerekir. Hadisenin sorumluları sigaraya açtıkları savaşın yüzde 1'ini bile alkolizme açmayan üstelik bunu kendi eliyle vatandaşa satan devlet ve bu devleti elinde bulunduran yönetim başta olmak üzere, ekranlarda içkiyi meşrulaştıran medya ve içki festivalleri düzenleyerek milleti içki içmeye teşvik eden bir takım zevattır. Dumansız hava sahası başlatarak sigarayı yasaklayan devlet, alkolizme de savaş açmalıdır" dedi.

    MGV'nin el konulan malları iade edilmelidir

    Heybeliada'daki Rum Erkek Yetimhanesi'nin Fener Rum Patrikhanesine iadesini hatırlatan Tongüç, "Bu olay Türkiye'deki çifte standardı açık bir şekilde ortaya koydu. Hatırlanacağı üzere bu ülkede senelerdir hayırlı faaliyetleriyle adını duyuran Milli Gençlik Vakfı da benzer bir şekilde kapatılmış ve gayrimenkullerine el konulmuştu. Tapuyu teslim alan Avukat "Dışişleri ve Adalet bakanlıklarının yaptığı yazışmalar bu doğrultuda bir kararın alınmasında son derece etkili oldu. Siyasi irade olmasa bu çözülmezdi" demiştir. Bu açıklamayı Milli Gençlik Vakfı'nın beraat kararını bozdurup vakfın kapatılmasına ve mallarına el konulmasına sebebiyet veren yetkilere ithaf ediyoruz. Yetiştiği kurumun hakkını değil, azınlıkları hakkını savunanlara açık bir derstir. Azınlıklara verilen bir hak bu milletin asli unsuru olan Müslümanlardan esirgenemez. Hakkında birçok şayia ortaya atılan bu yetimhanenin iadesi hususunda adeta seferber olan hükümet üyelerinin, faydaları herkesçe malum olan MGV konusunda bugüne kadar duyarsız kalmaları bizleri üzmektedir. Aynı duyarlılığı 28 Şubat sürecinin olağanüstü şartlarını kurbanı olan MGV için de bekliyor ve el konulan gayrimenkullerin yasal yollarla gerçek sahiplerine iade edilmesini talep ediyoruz." dedi.

    AB rüyasIndan uyanmalıyız

    AB rüyasından uyanmamız gerektiğini altını da çizen Tongüç, son olarak şunları kaydetti: "Dünyayı sarsan Wikileaks'in açıkladığı belgelerdeki bir kriptoda AB'nin önemli bir ülkesi olan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin ABD'li diplomatlara, sonucu ne olursa olsun 70 milyon Müslüman'ın Avrupa'ya girişine izin vermeyeceğini söylediği belirtiliyor. Sarkozy bu beyanıyla niyetini açık etmiştir. Bizi ne AB'ye alacaklar ne de AB'nin temsil ettiği medeniyetten bize hayır gelir. Durum böyleyken bizim AB rüyasından uyanmamız artık şarttır. AB'nin temsil ettiği medeniyetin insanlığa saadet getirmeyeceği zaten ortadadır. Çözüm kendi medeniyetimize dönmekten geçer. Bizler asırlardır insanlığa huzur ve barış getirmiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Avrupa Birliği hayalini bir kenara bırakarak kendi medeniyetimizi yeşertmenin ve bu medeniyet etrafında birleşmenin zamanı gelmiştir."

    Füze kalkanının tezkereden farkı yoktur

    NATO tarafından Türkiye'de konuşlandırılması düşünülen füze savunma sistemi hakkında konuşan Tongüç, "Bu proje ile sömürgeci zihniyetin ürünü olan NATO ve AB ülkeleri ile aynı çatı altına girilmiş; ABD'nin Orta Doğu'yu işgalini kolaylaştıracak önemli bir adım atılmış ve İsrail'in de ilerdeki güvenliğini tehlikeye sokacak tehditlerin önüne bir set kurulmuştur. ABD Füze kalkanı projesiyle cinayetlerine Türkiye'yi de ortak etmeye çalışmaktadır. Türkiye bu projede taşeron olarak kullanılmak istenmektedir. Topraklarımız kullanılarak Müslüman coğrafyayı tehdit altında alınmaktadır. Hiçbir gerekçe, mazeret ya da kılıf İslam ülkelerine karşı Türkiye'nin bir savaş rampası haline getirilmesini meşrulaştıramaz. Türkiye bu oyuna alet olmamalıdır. Bu projenin Irak'ın işgali öncesi gündeme gelen tezkere ile bir farkı yoktur. Onun için Türkiye tek ses olmalı bu projeye karşı durmalıdır. Nasıl ki 1 Mart tezkeresi milletimizin duyarlılığı ile geçmemişse aynı duyarlılık bu konuda da gösterilmelidir" açıklamasında bulundu.

    Milli Gazete




    AGD'den Erdoğan'a: MGV'nin hakkını ver Yorumları