İsrail'e helikopter yardımı ABD medyasında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-05-2010 (00:18)   Son Mesaj: 12-05-2010 (00:18)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    12-05-2010

    İsrail'e helikopter yardımı ABD medyasında

    İsrail'e helikopter yardımı ABD medyasında


    ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Türkiye'nin, tarihindeki en kötü orman yangınıyla boğuşan İsrail'e yardım göndermesinin, ikili ilişkileri iyileştirebileceği yorumunu yaptı.

    Gazetenin "Türkiye İsrail'e Yangınla Mücadelesinde Yardım Ediyor" başlığıyla çıkan haberinde, Türkiye'nin Türk Hava Kurumu aracılığıyla İsrail'e yaptığı yardımın, iki ülke arasında "daha iyi ilişkilerin muhtemel kapısını açtığı" şeklinde görüldüğü değerlendirmesini yaptı. Haberde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun göreve başladığı geçen yıldan beri ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradığı ve teşekkür ettiği vurgulandı.
    Haberde Başbakan Erdoğan'ın dün konuyla ilişkili olarak, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda ölen 9 Türk'le ilgili olarak İsrail'den özür beklediklerini yinelediği de belirtildi.

    Gazete haberinde, Türkiye'de eskiden görev yapmış İsrailli eski bir diplomat olan Alon Liel'in, "Türkiye'nin jestinin son derece önemli olduğu, bunun iki ülke arasında son 2 yıldır ilk kez yaşanan olumlu bir gelişme olduğu ve belki de İsrail'in özür dilemesi sürecini hızlandırabileceği" yorumunu yaptığı da kaydedildi.




    İsrail'e helikopter yardımı ABD medyasında Yorumları