Başkente öğrenci eylemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-04-2010 (21:58)   Son Mesaj: 12-04-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    12-04-2010

    Başkente öğrenci eylemi

    Başkente öğrenci eylemi


    Başkent'te bir grup öğrenci, bu sabah 3 otobüsle gittikleri İstanbul'a girişlerine izin verilmediğini ileri sürerek protesto eylemi yaptı.

    Kendilerini ''Öğrenci Kolektifleri'' diye adlandıran grup ellerindeki dövizlerle akşam saatlerinde Yüksel Caddesi'nde toplandı.
    Sloganlar atan grup adına açıklamada bulunan Ömür Çağdaş Ersoy, rektörlerle üniversitelerin sorunlarını konuşmak amacıyla bu sabah 3 otobüs halinde İstanbul'a gitmek istediklerini ancak, kente girişlerine izin verilmediğini ileri sürdü.

    Saatlerce otobüslerde bekletildiklerini, yönlendirildikleri bir dinlenme tesisinde de polislerin müdahalesi ile karşılaştıklarını savunan Ersoy, 9 arkadaşlarının müdahale sırasında çeşitli yerlerinden darbe alarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

    Ersoy, ''Üniversite öğrencilerine müdahalede bulunan polisleri vatandaşlara şikayet'' ettiklerini belirterek, ''özgür üniversiteler için mücadelelerinin süreceğini'' kaydetti.

    Açıklama sırasında zaman zaman sloganlar atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.




    Başkente öğrenci eylemi Yorumları