Yarın belediye başkanını seçecek ilçe   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-04-2010 (18:34)   Son Mesaj: 12-04-2010 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    12-04-2010

    Yarın belediye başkanını seçecek ilçe

    Yarın belediye başkanını seçecek ilçe


    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Ovaazatlı seçimleri Türkiye'nin geleceğini belirleyecektir. 2011 seçimlerini belirleyecektir. Bu ülkenin geleceğine mührünü ve damgasını vuracaktır'' dedi.

    Şener, Danıştaya yapılan başvurunun ardından yeniden ''belde'' statüsüne kavuşan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı beldesinde yarın yapılacak ''belediye başkanlığı'' seçimleri öncesinde halka hitap etti.
    Konuşmasına başlamadan önce alanı dolduran vatandaşlara karanfil atan Şener, şair Abdürrahim Karakoç'un, ''Bir damla su gönder'' şiirinden dizeler okudu.

    Şener, yarınki seçimlerde Ovaazatlıların en doğru kararı vereceğine inandığını belirterek, şöyle konuştu:

    ''Ovaazatlı seçimleri Türkiye'nin geleceğini belirleyecektir. 2011 seçimlerini belirleyecektir. Bu ülkenin geleceğine mührünü ve damgasını vuracaktır. Bu seçimlerde tüm Türkiye'ye birliğin, barışın, huzurun ve kardeşliğin kazandığını ilan etmek tüm Ovaazatlı'da yaşayan kardeşlerimizin temel görevidir ve yükümlülüğüdür.

    Türkiye Partisi yeni kurulmuş bir partidir ve ilk seçime Ovaazatlı'da katılmaktadır. Tüm Ovaazatlılar şu an karar verecektir; bugünden itibaren tüm Türkiye 2011 seçimlerine kadar Ovaazatlı'dan bahsedecek mi bahsetmeyecek mi? Ovaazatlı Türkiye'nin gündemine düşecek mi düşmeyecek mi? Tüm Türkiye Ovaazatlı kimliğine bürünecek mi bürünmeyecek mi? Yarınki seçimlerde vereceğiniz karar bunun ilanı olacaktır. Televizyonların Ovaazatlı'da seçimleri Türkiye Partisi kazandığını ilan ettiği gün bilesiniz Türkiye'nin siyasi gidişatı Ovaazatlı'dan değişmiş olacaktır.''

    Şener, tüm siyasi partilerin Anayasa değişikliğinden bahsettiğini, ancak Siyasi Partiler Kanunu'nun değişikliğiyle ilgili konuşan tek partinin Türkiye Partisi olduğunu belirtti.

    Türkiye'de demokrasinin bulunduğunu, ancak standartlarının düşük olduğunu öne süren Şener, ''Ülkede düşük standartlı bir demokrasi vardır ama siyasi partiler içinde demokrasi yoktur. Seçilen vekiller vatandaşın vekili değil genel başkanların vekilidir. Biz Türkiye Partisi olarak bu Siyasi Partiler Kanunu'nu değiştireceğiz ve vekiller milletin, halkın vekili olacak, halka hesap verecek'' dedi.

    Şener, Türkiye Partisi iktidarında ''milletvekili dokunulmazlığı''nın da kaldırılacağını dile getirerek, ''Başbakan'ın TBMM'de 3 tane dosyası var. Milletvekilleri bunu oylayabilir mi, hesap sorabilir mi? Hayır. Ben de 16 yıl boyunca milletvekilliği, bakanlık yaptım. Ancak benimle ilgili TBMM'ye tek bir doysa gelmemiştir'' diye konuştu.

    Bakan olduğu dönemde Özelleştirme Komisyonu'nda da yer aldığını, ülkenin hayrına olmayan hiçbir özeleştirmenin altına imza atmadığını söyleyen Şener, ''Galataport ihalesini eğer ben veto etmemiş olsaydım bugün orası Ofer'e aitti'' dedi.

    Ovaazatlı'da yarın yapılacak seçimlerde Türkiye Partisi'nin adayı Gülten Bayram da bu topraklardan çıkan biri olarak doğduğu, büyüdüğü topraklara hizmet etmek için aday olduğunu söyledi.




    Yarın belediye başkanını seçecek ilçe Yorumları