CHP 7 kişinin kör olduğu köyde inceleme yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-04-2010 (17:56)   Son Mesaj: 12-04-2010 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    12-04-2010

    CHP 7 kişinin kör olduğu köyde inceleme yaptı

    CHP 7 kişinin kör olduğu köyde inceleme yaptı


    CHP'den bir heyet, Afyonkarahisar'da özel bir sağlık merkezinde aynı gün katarakt ameliyatı olan 7 kişinin görme duyularını kaybetmesiyle ilgili olarak Emirhisar ve Hırka köylerinde inceleme yaptı.

    Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Kırklareli Milletvekili Tansel Barış'tan oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Hırka ve Emirhisar köylerine geldi.
    İlk olarak Hırka köyüne gelen heyet, muhtar ve köylülerden bilgi aldı. İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, ortada ciddi bir insan hakkı ihlali bulunduğunu belirterek, ''Çünkü insanların 65-70 yaş üstü olması, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın talihsizlikle karşı karşıya kalması, tedbirsizlik sonucu gözlerini kaybetmiş olmaları elbette ciddi bir insan hakkı ihlalidir. Dolayısıyla olayı yerinde inceleyip mağdurlarla görüşüp konuyu İnsan Hakları inceleme Komisyonu taşımak üzere ben buradayım'' dedi.

    TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ise CHP olarak olayı yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun demek ve hizmetten kaynaklanan bir kusur varsa onu da ilgili bakanlığa ulaştırmak amacında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

    ''Biz burada inceleme yaparak Afyon Tabipler Odasını ziyaret edeceğiz, onlardan da bilgi alacağız. Herkesle konuşarak yapacağız. Yaşam hakkı en kutsal haktır en önemli insan hakkıdır. Bir yılda iki binin üzerinde o hastanede muayene olanlar var. Acaba bir yılda geniş çapta bir operasyon yapan bu hastanenin o kadar birikimi olanakları var mı? Sağlık Müdürlüğünün asıl denetlemesi gereken bu. Katarakt operasyonundan sonra bir gece orada yatırılır takip edilir. Neden bir gecede hemen dışları çıkarttılar? Yani para kazanma hırsı insanların yaşamından daha önemli değil. Ama şimdi daha önemli bir hale gelmiş, sıkıntımız bu. Biz CHP olarak o yüzden geldik. Raporumuzu tamamladıktan sonra ilgili kuruma sunacağız. Amacımız bundan sonra bu tür olaylar olmasın.''

    TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve Kırklareli Milletvekili Tansel Barış da hiçbir hekimin hastasını bu duruma düşürmek istemediğinin altını çizerek, ''Burada ciddi bir olay var. Konuyu ciddiyetle ele aldığımızın bilincinde olmalarını istiyoruz. Ben de bir hekimim zaman zaman elbette bu tip olaylar olabiliyor. Buradaki olayın büyüklüğü şu, arka arkaya aynı günde yedi hastamızın bu hale gelmesi tabii ki ciddi bir olay'' dedi.

    Hükümetin de konuyu araştırdığını hatırlatan Barış, ''Sanrım ki altından oradaki sterilizasyonun bir sonucu olarak ortaya çıkacak. Neden olduğu, araştırılacak. Bundan sonra tüm yetkililerin tüm hastanelerin tedbir alması gerekir'' diye konuştu.

    Hastanelerin özelleştirilmesine yönelik olarak gazetecilerin sorusu üzerine Barış, ''Elbette bazı konuların, sağlık gibi savunma gibi konuların, kapitalizmin, özelleştirmenin pençesine girmesini istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

    CHP Heyeti daha sonra hastaları ziyaret ederek onlarla bir süre görüştü ve yaşananlar hakkında bilgi aldı.

    Heyetin izlenimlerini bir rapor halinde CHP Genel Merkezine bildirileceği açıklandı.




    CHP 7 kişinin kör olduğu köyde inceleme yaptı Yorumları