Arbedede emniyet müdürü arada kaldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-04-2010 (15:36)   Son Mesaj: 12-04-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 744  

    12-04-2010

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle yapacağı toplantıyı protesto etmek için öğrencilerle polis arasında çıkan arbedede emniyet müdürü bile arada kaldı. Protestocu öğrencilere müdahale sert oldu



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle bir araya geleceği toplantıyı protesto etmek üzere şehir dışından otobüslerle İstanbul'a gelen üniversite öğrencileri, Çamlıca Gişeleri'nde polis tarafından durduruldu.
    Anadolu'nun çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle bir araya geleceği toplantıyı protesto etmek üzere otobüslerle yola çıktı. Öğrenci dolusu 3 otobüs, sabah saatlerinde Çamlıca Gişeleri'ne ulaştı.

    Öğrenciler gişelerde, protesto gösterisinde bulunacakları haberini alan polis tarafından karşılandı. Otobüsleri durduran polis ekipleri, öğrencilerin kimliklerini tek tek kontrol etti. Gişelerde konuşlanmış çok sayıda polis ekibi dikkat çekerken, öğrenciler yaklaşık 2.5 saat gişelerde bekletildi.

    BEŞİKTAŞ KARIŞTI

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle bir araya geldiği toplantıyı protesto etmek üzere Kabataş'tan Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'ne yürümek isteyen üniversite öğrencilerine polis biber gazı ve joplarla müdahale etti. Polisin müdahalesine, yanlarında getirdikleri flamaların sopalarıyla karşılık veren öğrencilerden bir çoğu gözaltına alındı.

    Kabataş Tramvay Durağı'nda toplanan Öğrenci Genç Sendikası'na mensup bir grup üniversite öğrencisi, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne yürüyüş başlattı.

    Sloganlar atarak bir süre yürüyen grup, sahil yolunu trafiğe kapatınca Dolmabahçe Camii önünde polis engeline takıldı. Çevik Kuvvet ekipleri, ellerinde flamalar bulunan öğrencileri dağılmaları konusunda uyardı. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale etti.

    Polisin biber gazının yanı sıra jop kullandığı müdahaleye, öğrenciler de yanlarında getirdikleri flamaların sopalarıyla karşılık verdi.

    Arbede sırasında öğrenciler, polis müdürlerine de sopalarla saldırdı. Çok sayıda öğrencinin yanı sıra, yoldan geçen vatandaşlar da gazdan etkilenirken, polis, direnen öğrencilerden bir çoğunu gözaltına aldı.

    EMNİYET MÜDÜRÜ ARADA KALDI

    Üniversite öğrencilerine polisin yaptığı müdahale sırasında ilginç görüntüler yaşandı.
    Eylemin başında grubu dağılmaları konusunda uyaran Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, müdahale sırasında sopalı saldırıya maruz kaldı.

    Yürüyüşlerine izin verilmeyen gruba polisin jop ve biber gazıyla müdahalesi sırasında yaşanan kargaşada bir bayan gösterici, elindeki sopayla Osman Yıldırım'a vurdu.

    Öğrencinin darbesine maruz kalan Yıldırım'ın yardımına, diğer emniyet mensupları yetişti. Müdahaleye rağmen direnen bayan gösterici ise emniyet mensupları tarafından yaka paça gözaltına alındı.

    Öte yandan, müdahale sırasında gazdan aşırı şekilde etkilenen bir üniversite öğrencisinin yardımına polis memuru koştu. Polis memuru, elindeki suyu öğrencinin yüzüne dökerek, gazın etkisini gidermeye çalıştı.

    AJANSLAR

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı

    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı





    Arbedede emniyet müdürü arada kaldı Yorumları