BBP: Wikileaks belgeleri iç siyasete malzeme oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-04-2010 (15:36)   Son Mesaj: 12-04-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    12-04-2010

    BBP: Wikileaks belgeleri iç siyasete malzeme oldu

    BBP: Wikileaks belgeleri iç siyasete malzeme oldu


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, internet sitesi Wikileaks'de yayımlanan belgelerin iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek "bu casusluk işini yapanları ortaya çıkarmalıdır'' dedi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, internet sitesi Wikileaks'de yayımlanan belgelerin iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, ''Bürokratlarımız, Hükümetimiz, Dışişleri Bakanlığımız, harekete geçerek, bu casusluk işini yapanları ortaya çıkarmalıdır'' dedi.
    Topçu, çeşitli ziyaretler için geldiği Niğde'de partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, açığa alınan üç generalle ilgili yargı kararı öncesinde iktidar ve muhalefet partilerinden yapılan açıklamaları anımsatarak, ''İktidar ile muhalefetin yapıcı olmasını istiyoruz'' dedi.

    İnternet sitesi Wikileaks'te yayımlanan belgelerdeki iddialara da değinen Topçu, şöyle konuştu:

    ''BBP olarak örnek bir parti olduğumuzu gösterdik. Söz konusu devletin güvenliği ise, herkes biraz daha sorumlu hareket etmeli. Bu belgeler iç siyasete malzeme edilerek tüketilmemelidir. Ortaya çıkan 7 bin 819 belgeden yalnızca 30'u Türkiye ile ilgilidir. Burada bürokratlarımız, hükümetimiz, Dışişleri Bakanlığımız harekete geçirerek bu casusluk işini yapanları ortaya çıkarmalıdır.''

    Helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümündeki sır perdesinin aydınlanması için 17 aydır mücadele ettiklerini de belirten Topçu, şunları kaydetti:

    ''Siyasi erk bu olaya 'kaza' diyor. Devlet 46 saat boyunca rahmetli genel başkanımız ile birlikte kar altında kalmıştır. Niçin ulaşamadıklarını açıklamaları gerekir. 17 aylık mücadelemiz sonucu bu ülkede bir kurumu harekete geçirdik. Devlet Denetleme Kurulu, yılbaşı itibarıyla raporunu gecikmiş de olsa açıklayacaktır. Bizler hukukumuzu istiyoruz. Rahmetlinin vefatından sonra tıbbın olanakları ile doneler aldık. İsteyen olursa bunu veririz. Nerede inceletmek istiyorlarsa, Fransa, İngiltere onu da söyleriz. Ama devletin bu şaibeyi, bu bilinmezlikleri ortadan kaldırması gerekir''

    Başlattıkları 'Bir İmza-Bir Oy' projesi kapsamında her evden en az bir oy istediklerini belirten Topçu, genel seçimler için herhangi bir partiyle ittifak yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine ''Milli birlik ve beraberlik anlayışında, milliyetçi bakış açısında olan, hilal ve gülün altında herkesle ittifaka açığız'' yanıtını verdi.




    BBP: Wikileaks belgeleri iç siyasete malzeme oldu Yorumları