THK hedeflediği kurban derisini topladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-04-2010 (15:23)   Son Mesaj: 12-04-2010 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    12-04-2010

    THK hedeflediği kurban derisini topladı

    THK hedeflediği kurban derisini topladı


    Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, geçen Kurban Bayramı'nda bir milyon 200 bin deri topladıklarını bunun kendileri için başarı olduğunu söyledi.

    THK Bölge Şube Başkanları Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kurban Bayramı'nda deri toplama konusunda hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. Yıldırım, ülke genelindeki kurban kesimlerinde yüzde 30 civarında düşüşün yaşanmasına karşılık THK olarak bir milyon 100 bin küçükbaş hayvan derisi ile 2 milyon kilogram büyükbaş hayvan derisi topladıklarını ifade etti. Kurban Bayramı'ndan 3 ay önce ihale yaptıklarını ve bunun da faydasını gördüklerini anlatan THK Genel Başkanı Yıldırım, "Bu sene 3 ay öncesinden ihale yaptık karşılığını fazlasıyla gördük. Türkiye genelinde yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık." dedi.
    Geçen yıl kurum olarak 1 milyon 270 binin adet deri topladıklarını hatırlatan Yıldırım, kurban kesimindeki yüzde 30'luk azalışı da hatırlatarak bu senede de geçen yılki rakamlara ulaştıklarını vurguladı.

    ERZURUM'A VEFA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ

    THK olarak Erzurum'a ve Erzurumluya vefa borçlarının bulunduğunu dile getiren THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, bu amaçla şehre Uçuş Eğitim Merkezi kuracaklarını hatırlattı. Erzurum'un Türk ve Cumhuriyet tarihinde önemli bir yerinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, "Erzurum tarih boyunca devleti, milleti, bayrağı ve dini için savaşmış. Gönlümüzdeki yeri Erzurumluların başkadır. Erzurum'a ve Erzurumlu gençlere vefa borcumuz var onu en güzel şekilde ödeyeceğiz. Mükemmel bir havacılık eğitim merkezini Erzurum'da kurup gençlerimizi orada eğiteceğiz. Vatanını, ülkesini daha çok seven gençler olmaları için katkıda bulunacağız. Bizim Erzurum'a vefa borcumuz ve onu ödeyeceğiz arkadaşlar." şeklinde konuştu.

    THK Erzurum Şube Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Recai Solmaz ise şehre yapılacak olan Eğitim Uçuş Merkezinin Erzurum'a kazandırılacak olmasından dolayı Yıldırım'a teşekkür etti.




    THK hedeflediği kurban derisini topladı Yorumları