Ülkücülerden sesli kitap projesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-04-2010 (03:51)   Son Mesaj: 12-04-2010 (03:51)    Cevap: 0    Gösterim: 668  

    12-04-2010

    Ülkücülerden sesli kitap projesi

    Ülkücülerden sesli kitap projesi


    Ülkü Ocakları Genel Merkezi Sosyal Faaliyetler Sorumlusu Kaan Kürşat Gönül, tüm vatandaşları, engelliler için başlattıkları ''Bizim Sesimizden Sizin Yüreğinize'' adlı sesli kitap projesine destek vermeye çağırdı.

    Gönül, Ülkü Ocakları Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezince başlatılan sesli kitap projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
    Sosyal dayanışma ve birlik ruhunun perçinlenmesi noktasında, engelli vatandaşların öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Gönül, ''Eğitim kademelerinde yer alan engelli vatandaşlarımız ders kitapları bağlamında ciddi sıkıntılar yaşıyor. Biz, bunları sesli kitap haline dönüştürmek ve ilköğretim öğrencilerimiz için de masal, hikaye gibi türleri kendilerine hitap edecek tarzda uyarlamak suretiyle devamı gelecek çalışmalarımızın ilk adımını attık'' dedi.

    Projelerinin devam edeceğini, oluşturulacak gönüllüler komisyonuyla çalışmaların hızlı biçimde yürümesini sağlayacaklarını ifade eden Gönül, ''İl ve ilçe temsilciliklerimizde oluşturulacak stüdyolarımızda kayıt altına alınacak kitaplar, okunarak sesli formata dönüştürülecek. Bu kitaplardan oluşan setler, ihtiyaç sahibi görme yetersizliği bulunanlara ücretsiz verilecek. Tüm vatandaşları, engellilere engelsiz bir hayat sunabilmek adına bu çalışmamıza katkı sunmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

    Toplantı, Ülkü Ocakları Genel Merkezi adına yapılan Dünya Engelliler Günü etkinliğiyle sona erdi.




    Ülkücülerden sesli kitap projesi Yorumları