Alparslan Arslan için 'cin'li savunma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (18:58)   Son Mesaj: 12-03-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    12-03-2010

    Alparslan Arslan için 'cin'li savunma

    Alparslan Arslan için 'cin'li savunma


    Birinci ''Ergenekon'' davasında tanık olarak bilgisine başvurulan Salih Yaşar, Alparslan Arslan'dan cin çıkarmadığını ve muska yazmadığını söyledi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen Alparslan Arslan'ın avukat arkadaşı Adnan Güleç, Arslan'ı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ülkücü çevrede 1998 yılında tanıdığını söyledi.
    Mezun olduktan sonra 2003 yılında ofisini açtığını, aynı binada Muzaffer Tekin'in de ofisinin olduğunu ifade eden Güleç, Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan'ı tanıştırmasını da ''Bir gün Tekin ile binanın altındaki lokantada yemek yedikten sonra kapıda Alparslan ile karşılaştık. Bir büyüğümüz olarak Tekin'e takdim ettim'' şeklinde ifade etti.

    Tanık olarak beyanı alınan Salih Yaşar da, hafız olduğunu, İsmailağa Cemaatine ait resmi kuran kursuna gittiğini belirterek, tutuksuz sanık Salih Kurter'i 10 yıldan beri tanıdığını söyledi.

    Süleyman Esen ile de Danıştay saldırısından 1,5 yıl önce tanışıp arkadaş olduğunu, Alparslan Arslan'ın ise bu saldırıdan 8 ay önce Salih Kurter'in yanına geldiğini belirten Yaşar, ''İlk geldiğinde ben yoktum. Haftada bir, ya da 15 günde bir gelirdi. İlk geldiğinde hocaya (Salih Kurter) 'Irak'ta şehit olacağım' demiş. Hoca da onu paylamış. Sonra 3 ay gelmedi. Aplarslan içeri girdiğinde selam verir, bir kenara oturur dinlerdi. Hocanın evinde siyasi konular konuşulmaz, dini konular konuşulurdu'' dedi.

    Alparslan Arslan'ın yine Kurter'in yanına gittiği bir sefer ''kendi isminin ne olduğunu'' sorması üzerine, ''kafayı yediğini'' düşünen Kurter'in Süleyman Esen'i çağırdığını ifade eden Yaşar, ''Ben eve gittiğimde Alparslan normaldi. Gülüyordu. Okuma falan olmadı'' diye konuştu.

    Duruşmada tanık olarak ifadeleri alınan Arslan'ın bazı avukat arkadaşlarının ''Alparslan Arslan'dan cin çıkarıldığı'' şeklindeki beyanları hatırlatılan Yaşar, cin çıkarma, muska yazma gibi bir faaliyetinin olmadığını belirtti.

    Yaşar, ''Sıkıntı neyse ona dua edilir. Muska yazmam. Alparslan'a muska yazıp vermedim. O Ayet-el Kürsi'nin fotokopisini çıkararak takmış. 'Cin çıkaracağım, sana şifa vereceğim' diye bir şeyim söz konusu değildir'' şeklinde konuştu.

    Süleyman Esen ile Arslan'ın evine iki kere gittiğini belirten Yaşar, son gidişinde eve sonradan gelen Arslan'ın halinin çok bitkin olduğunu, grip geçiriyor gibi göründüğünü, kendisinden istemesi üzerine ona dua okuduğunu söyledi.

    Arslan'ın Elazığ'a gideceğini söylediğini, pazar günü meydana gelen dua okuma olayının ardından çarşamba günü Danıştay saldırısının gerçekleştiğini ifade eden Yaşar, olayı duyunca şok olduğunu kaydetti.

    Duruşma Salih Yaşar'a soruların yöneltilmesiyle devam ediyor.




    Alparslan Arslan için 'cin'li savunma Yorumları